В Ужгороді спалах смертельно небезпечної інфекції?

21.09.2012 17:32 ПОДІЇ

Як повідомляє сайт clipnews.infо, заступник мера Ужгорода Віктор Трикур приховує факт спалаху в обласному центрі смертельно небезпечних інфекцій — гнійного менінгіту та менінгококового сепсису (зараження крові).

За інформацією сайта, з початку вересня цього року в Ужгородському перинатальному центрі зафіксовано вже три випадки спалаху смертельної інфекції серед породіль та новонароджених. Будь-який «витік» небажаної для загалу інформації заборонив відповідальний за медицину перший заступник міського голови Ужгорода Віктор Трикур.
«По-перше, це пов’язано з виборчою компанією до Верховної Ради, а по-друге — із кримінальними справами: проти головного лікаря Ужгородського перинатального центру Андрія Чабана — за фактом смерті новонародженої дитини кримінальна справа нині розглядається в Ужгородському міськрайонному суді — та його заступниці Оксани Лошак, проти якої порушено кримінальну справу за фактом торгівлі немовлятами з перинатального центру», — йдеться в повідомленні clipnews.infо.
Однак 16 вересня, за інформацією сайта, в Ужгородському перинатальному центрі зафіксовано новий спалах смертельної інфекції, яка вразила ще одну породіллю з немовлям, цього разу мешканку Тячівського району. За такої життєво небезпечної ситуації лікарі та керівництво міста, відповідальне за медицину в місті Ужгороді, мали б у відповідності до наказу Міністерства охорони здоров’я № 234 від 10.05.2007 діяти в чітко регламентований згаданим нормативним документом спосіб: «п. 2. Про виникнення спалаху ВЛІ негайно повідомляються органи охорони здоров’я, територіальна санітарно-епідеміологічна служба. п. 3. Наказом територіального органу охорони здоров’я відділення, де виник спалах ВЛІ, за епідемічними показаннями негайно закривається».
Як пише сайт далі: «Але цьо­го не міг допустити Віктор Трикур, бо, як відомо, саме під його однопартійця, колеги Володимира Смоланки, який нині йде кандидатом в український парламент, було ліквідовано обласний пологовий будинок, перепрофілювавши його під центр нейрохірургії та неврології. А в ситуації з сучасним інфекційно-епідеміологічним станом в Ужгородському перинатальному центрі пацієнтів залишається розвести хіба що по сільських ФАПах.
Тож для ужгородського лідера «ЄЦунів» Віктора Трикура партійні інтереси набагато важливіші за життя та здоров’я людей. Можливо, нарешті закарпатська прокуратура рішуче стане на захист права закарпатців на життя і здоров’я та притягне винних до відповідальності, а не буде діяти у вибірковий спосіб в залежності від політичних уподобань та належності до однієї впливової завидівської родини».
«Наразі всі потерпілі породіллі з немовлятами у важкому стані госпіталізовані в реанімаційному відділенні Мукачівської дитячої лікарні. Чомусь там ця інформація втаємничена і оберігається не гірше за державну таємницю», — інформує clipnews.infо.

ТЕГИ : віктор трикур

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат