Стосовно головлікаря   перинатального центру   порушать кримінальну справу

Людмила Федоришина 27.01.2012 21:27 ПОДІЇ

А затриманому Доктору прокуратура готова висунути кінцеве звинувачення.

Одним пострілом двох зайців вирішили вбити цього тижня головний прокурор Анатолій Петруня та міліціонер області Віктор Русин, вперше провівши спільну прес-конференцію. Коментуючи резонансні правопорушення в області, Анатолій Петруня повідомив, що стосовно головного лікаря перинатального центру готується постанова про порушення кримінальної справи за прийняття некваліфікованого рішення. Мова йде про той гучний випадок, що мав місце у березні минулого року, коли під час пологів у Ужгородському перинатальному центрі померла дитина. Нагадаємо, тоді за фактом смерті дитини була порушена кримінальна справа.

Також Анатолій Леонідович повідомив, що прокуратура готова висунути кінцеве звинувачення Олександрові Доктору, депутатові Ужгородської міської ради, колишньому генеральному директорові готелю «Інтурист-Закарпаття», однак через ДТП, у яку потрапив захисник О. Доктора, скерувати справу до суду поки що неможливо. Змінювати захисника, за словами Петруні, Доктор не бажає. «Доктор, знаючи, що в підприємства існує заборгованість 416 тис. грн., незаконно відкриває інший банківський рахунок і переганяє через нього 2,5 млн. грн.», — зазначив А. Петруня. Таким чином, за словами головного прокурора, стаття, яку інкримінують екс-гендиректорові, передбачає покарання у вигляді 3—6 років позбавлення волі.

Щодо кредитної спілки «Централь-стар», справа якої тягнеться вже досить довго, Анатолій Петруня зазначив, що наразі триває перевірка КРУ. Річ у тім, що бухгалтерський облік коштів у спілці не вівся і це значно ускладнює процес. Справу передали на розгляд до УМВС України в Закарпатській області. Слідство триває. У справі проходять понад 2 тис. постраждалих, не тільки закарпатців, а й мешканців інших областей.

Що стосується ужгородського «мажора», який стріляв у одному з місцевих кафе, про що «РІО» повідомляла в минулому числі, то, за словами начальника УМВС України в Закарпатській області, він мав дозвіл на насіння зброї з гумовими кулями, який отримав як член Національної спілки журналістів України у 2007 році. Наразі правоохоронці перевіряють, хто видавав членський квиток чоловікові.

Не оминув Віктор Русин і питання встановлення «тривожних кнопок» виклику міліції в місцях масового скупчення громадян, повідомивши, що в Ужгороді таким засобом уже скористалися двічі. В результаті були затримані грабіжники. Головний міліціонер краю наголосив також, що використовувати «тривожні кнопки» для «розваг» не радить, адже призначення їх зовсім інше.

І насамкінець головний міліціонер області застерігає громадян не попадатися на гачок шахраїв, які телефонують і представляються працівниками міліції, а далі вимагають гроші за звільнення затриманих за скоєння злочинів родичів. На такий гачок нещодавно потрапила довірлива ужгородка, яка з переляку віддала невідомому 15 тис. грн. за те, щоб відпустили його сина, якого насправді ніхто не затримував...

Людмила Федоришина

ТЕГИ : Олександр ДокторІнтурист-ЗакарпаттяАнатолій Петрунявіктор русинсмерть дитини в ужгородському перинатальному центрі

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат