Міська прокуратура обіцяє журналістам «відкриті двері»

27.01.2012 13:50 РАТУША

Цього тижня прокурор м. Ужгорода Іван Штефанюк дав прес-конференцію за підсумками роботи за минулий рік. Оскільки торік зафіксоване зростання злочинів на 27,5 %, а кожен шостий злочин в області коїться саме в Ужгороді,   при цьому кожен десятий працівник МВС притягався прокуратурою до дисциплінарної відповідальності, то роботи міській прокуратурі вистачає.

Здійснюючи правозахисну функцію, прокуратурою міста порушено 19 кримінальних справ, 13 із яких скеровано до суду. Було внесено 118 приписів та подань про усунення порушень закону, внаслідок чого державі та потерпілим відшкодовано 8,6 млн. грн.

В екологічній сфері прокуратурою міста вперше порушено питання утилізації біологічних відходів 11 медзакладами Ужгорода, де проводять оперативні втручання. Так, торік було проведено 584 хірургічні втручання з видаленням органів або частин органів. Оскільки це належить до категорії біологічних відходів, то має знищуватися у встановленому законодавством порядку. Так, Ужгородська ЦМКЛ за останні два роки жодного разу не скористалася послугами спеціалізованих ліцензованих підприємств з утилізації біовідходів, така ж ситуація в онкодиспансері й ЗОТМО «Фтизіатрія». Найбільш загрозлива проблема зберігання й утилізації біовідходів у обласній клінічній інфек­ційній лікарні, лише формальним контролем за цим обмежується міська СЕС, що загрожує санепідеміологічному благополуччю населення.

Після того як міські депутати відхилили протест прокурора Ужгорода по земельних ділянках у р-ні вул. Загорської (план території житлового району «Західний», де 400 земельних ділянок надано під житлове будівництво, не був погоджений з органами водного господарства й територія знаходиться у зоні можливого підтоплення), прокурор міста звернувся до суду. Досудове слідство триває.

Стосовно того, що Ужгородська міська рада не оприлюднює свої рішення й, скажімо, тільки 4 з понад 20 рішень попередньої сесії були представлені громадськості, Іван Матвійович запевнив журналістів: двері прокуратури для них відкриті...

Стаття по темі: В обласній інфекційній лікарні заперечили звинувачення прокурора Ужгорода.

ТЕГИ : Іван Штефанюкужгородська прокуратура

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат