Г. Москаль: “На Закарпатті міліція перетворилася на спільника кримінального авторитета"

admin 26.01.2012 12:46 ПОДІЇ

19 грудня у смт Великий Березний на Закарпатті було скоєно вбивство. Відомий кримінальний авторитет Володимир Копча розстріляв із дробовика 30-річного Павла Опаленика і намагався вбити ще кількох чоловік. “Вина” цих людей, на думку В.Копчі, полягала в тому, що вони були мимовільними очевидцями сутички його 17-річного сина з іншим підлітком у центрі селища.

– Вбивствами в Україні, на жаль, сьогодні нікого не здивуєш, але хочу звернути увагу на ряд обставин, які промовисто характеризують професіоналізм і адекватність місцевої міліції, – заявляє народний депутат Геннадій Москаль.
– В.Копча разом зі спільниками розстріляв П.Опаленика о 1.30 ночі, ще двом знайомим потерпілого вдалося втекти (в одного також стріляли, але не влучили). Коли “швидка” доставила пораненого в лікарню, а лікарі викликали міліцію, він був ще живий і заявив, що в нього стріляв В.Копча. Це саме підтвердили й два свідки злочину, яким вдалося вціліти. Щоб врятувати пораненого, з Ужгорода приїхав реанімобіль, однак незабаром він помер на операційному столі. Сиротою залишилася 8-місячна дитина, а вдовою – 23-річна жінка, вагітна на п’ятому місяці. Найбільше вражає, що весь цей час В.Копча зі спільниками вільно їздив по В.Березному, ганявся за випадковими перехожими, стріляв у повітря, заходив пиячити в бари. Востаннє у В.Березному його бачили о 7-й ранку, коли він п’яний із рушницею на плечі зайшов на АЗС купити сигарети. Розстріляний П.Опаленик на той час уже помер, а міліція, знаючи достеменно, хто вбивця, пальцем об палець не вдарила, щоб його затримати й запобігти іншим можливим злочинам. Спецпідрозділ “Беркут” із Ужгорода прибув тільки в обід, коли В.Копча з чотирма спільниками зник. Зараз вони оголошені в розшук.
Звертаю увагу на ще одну суттєву обставину. Відносно В.Копчі СБУ було порушено кримінальну справу за незаконне переправлення осіб через державний кордон (ст.332 Кримінального кодексу України). Цілий рік (у тому числі й на момент скоєнні вбивства) він офіційно знаходився в розшуку, орієнтування на нього отримала й міліція. Незважаючи на це, злочинець, не криючись, вільно жив у себе дома у В.Березному, займався ресторанно-розважальним бізнесом, пиячив і дебоширив. Міліція навіть не вилучила в розшукуваного зареєстровану мисливську рушницю. Протягом минулого року В.Копча поранив із вогнепальної зброї як мінімум двох мешканців району, однак міліція заплющила на це очі. Більш того, за моїми даними, коли після вбивства злочинця розшукував по району “Беркут”, місцева міліція попереджувала його про це, що легко встановити, перевіривши дзвінки на мобільні телефони. Цей повний “беспредєл” у селищі протягом року, апогеєм якого стало вбивство невинної людини, став можливим тільки через повну бездіяльність міліції. Яка з правоохоронного органу перетворилася на спільника кримінального авторитета. До речі, після вбивства начальник Великоберезнянського райвідділу міліції Анатолій Попадич просто пішов на лікарняний.
Нещодавно на колегії МВС міністр Віталій Захарченко говорив про доцільність відкриття в територіальних підрозділах міліції єдиного вікна, куди громадяни могли б звертатися із заявами, в тому числі й щодо неправомірних дій самих міліціонерів. Скажіть, будь ласка, як за такої ситуації зробити єдине вікно у В.Березному? Коли оголошений у розшук кримінальний авторитет, скупивши з потрухами всю міліцію, вільно безчинствує в районі, називає себе хрещеним батьком, то яке єдине вікно допоможе?
У МВС із регіонів надходять райдужні звіти про покращення показників, а насправді на місцях люди не захищені від відморозків, котрі вбивають їхніх близьких. І випадок у В.Березному – тільки один промовистий цьому приклад.
Г.Москаль направив міністру МВС В.Захарченку депутатське звернення з проханням створити комісію з досвідчених працівників центрального апарату МВС і направити у Великий Березний, щоб дати правову оцінку діям міліції й сказати, чи потрібні взагалі Україні такі правоохоронці.

admin


За матеріалами moskal.in.ua

Коментарі :


28.01.2012 12:14 санітар

СБУ Віктор Михайлович там де й прокуратура і міліція- в дупі у злодіїв та бандитів. Вибачте бо накипіло вже.


27.01.2012 22:23 я

всих не перестріляєте. систему треба змінювати


27.01.2012 20:53 Віктор Михайлович

По перше мають негайно подати у відставку перші особи правоохоронних органів-це Русин, Петруня, поки без вияснення обставин, так як вони володіли інформацією про їх "клієнта".А де було СБУ,на яке лише залишилось надіятися ,що вони наведуть елементарний громадський порядок.Відморозка негайно знайти та під суд,ті хто його прикривав знають де він переховується, негайно доставити і має відбутися публічний і відкритий суд! Треба негайно в країні впроваджувати смертну кару,не дивлячис в бік Європи,щоб таких виродків публічно страчувати, аби інші відчували,що за подібні злочини має наступати відповідальність та сурове покарання.В таких випадках нікому не має бути виправдовування.На жаль прості персічні громадяни втратили відчуття держави!Яка держава, такі і зухвалі злочинці в ній!


27.01.2012 11:21 Правда

Это что капченый был кошельком это бесспорно, цифры правда немного преувеличены как и связи быдлюка . На самом деле Копчоный обычный Бык - Балабуевский   , никогда не отличался интеллектуальностью   и физически был никаким , не считая побед в "борцовских поединках" с пьяными 15-летними подростками .
На протяжении 3 лет он не мог закрыть дело возбужденное против него   , и это не жестокое убийство как теперь ! Где его хваленые связи ??? Где деньги ??? нигде
Вся важность Копченого построена на страхе и самовнушение людей напуганных .
Копченый жил по принципу " бей своих что бы другие боялись " и частенько избивал своих приближенных , а чужих быть он и не мог   , боялся всегда , по этой причине с стволом и решал вопрос , боялся , поэтому и стрелял без разбора - боялся , и теперь дрожит , знает что пришел ему конец .
Да для ментов был постоянным доходом , но собака сбесилась , полностью потеряла контроль , может хозяев покусать , знаете что в таких случаях вынуждены хозяева сделать ?   правильно подумали , так все и будет .
До этого момента могут пострадать молодые которые на фильмах типа " бригады" в нем видят Вора в законе , и теперь всячески стараются помочь боссу , не понимая что босс в прошлом обычный механик , и   90 года в гараже провел а не на стрелах , а потом стал успешным барыгой , менты что бы получать закрывали на шалости глаза , от безнаказанности Копченый набирал обороты , но теперь у собаки сказ , значит ментам он больше не нужен , таких как копча у них хоть отбавляй
Не помогайте Зине   слухи распускать , она верит в то что говорит , о ее интеллекте тоже все в курсе )
Подержите жену погибшего , не о деньгах речь , просто займите позицию, не помогайте бизнесу преступников , просто проявите искреннее сочувствие .


27.01.2012 07:16 СНАЙПЕР

А що більше немає зброі - тільки в того блатяка КОПЧІ!Видно,що треба щоб пацани ЛЬВІВСЬКІ приіхали до Ужгорода і нахрен всіх пєтухів положили вічно на землю!Авторитет хренов!На таких поклали на щемлю - і ПУХА,і багато інших....."АВТОРИТЕТІВ".Нормальний авторитет не буде бігати по селі з обрізами і ганяти людей!То не авторитет,а ЧМО в подобіє " людини".Розстріляти нахрен прилюдно,на очах у людей!


26.01.2012 20:40 москаль

Ужгордський коньячний завод так само кришують та намагаються незаконно вкрасти у засновників. Тому пане Москаль почніть з Ужгорода та Закарпатської прокуратури яка кришує безлад та рекет у Закарпатті.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат