За Балог взялася Генпрокуратура

24.08.2012 15:50 ПОДІЇ

Ряд Інтернет-видань повідомляють про те, що Генеральна прокуратура почала тотальну перевірку фірм, причетних до клану Балог. Більше того, вже проведено виймання фінансових документів і на черзі на перевірку партнери фірм Балог.

Сам Віктор Балога так і не зміг чітко пояснити, чи не мав би він наразі як міністр МНС припинити передвиборну відпустку і повернутися до роботи. Схоже на те, що він уже переймається виключно виборами. Навіть провідний новинний портал «Українська правда» повідомляє про надмірну активність Балог. Зокрема, як повідомляє сайт, кандидат у народні депутати, брат міністра з надзвичайних ситуацій Павло Балога в Хусті використовує для ремонту вулиць працю малолітніх. Робітників на укладення бруківки та інструменти для них привозить вантажівка фірми «Барва», в якій головою правління є Павло Балога. «Тачки, навантажені горами важкого сміття, тягають по Хусту хлопці, яким навряд чи даси більше 14—15 років», — йдеться в повідомленні. У ст. 43 ч. 5 Конституції України сказано: «використання праці жінок і неповнолітніх на небезпечних для їхнього здоров’я роботах забороняється».

Піаряться на виборах не лише брати Балоги, а й він сам. Так, у селі Пастілки, що на Перечинщині, днями відкрили новий міст через річку. Наближені до «Єдиного центру» ЗМІ зазначають, що міст звели за підтримки міністра Віктора Балоги. У чому саме полягає така підтримка, не уточнюється. Участь у відкритті моста взяв екс-ректор Ужгородського Національного університету, депутат облради, кандидат до парламенту Микола Вегеш. Село входить до його виборчого округу № 70 із центром у Сваляві, де Вегеш балотується в нардепи за активної підтримки «Єдиного центру».

Піар Балоги добре простежується і в його активному коментуванні на сторінці у Facebook. Віктор Балога пише фактично щодня. Інакше як блюзнірством не можна назвати його коментар щодо виявлення правоохоронними органами контрабандного тунелю до Словаччини. Зокрема Балога зазначає: «Контрабандний промисел збагатився новим ноу-хау. Прикро, що цей досвід походить із Закарпаття. Посудіть самі: два роки під носом у місцевої влади на всю котушку, стабільно і безперебійно працює підпільний канал контрабанди, а про його господарів ніхто нічого не знає», — робить закид Балога у Facebook. І це при тому, що мало не кожен закарпатець знає, як клепав свій капітал клан Балог із контрабанди.

До речі, Балозі довго не вдасться протриматися при кориті в міністерстві. Заступник секретаря РНБО Нестор Шуфрич не виключає можливості свого повернення у крісло міністра МНС. На запитання, чи погодиться він зайняти крісло міністра у випадку ухвалення даного рішення, Шуфрич зазначив: «Я завжди говорив, що я своє серце залишив у Міністерст¬ві з питань надзвичайних ситуацій».

Пізніше він сказав, що рокіровку, коли крісло міністра МНС було віддано Вікторові Балозі, сприйняв «із болем», але тоді ціною були чотири мандати «єдиноцентристів», необхідні для зміцнення більшості. «Може, невипадково, але Віктор Іванович із усіх можливих варіантів обрав саме цей. Можливо, він шукав можливість мене уколоти», — припустив п. Шуфрич. «Я одержав можливість подивитися на багато процесів зі сторони й ви бачите, у підсумку життя все розставило на свої місця. Коли в тому ж Цюрупинську була лісова пожежа, Балога дозволив собі піти у відпустку. Я би собі такого ніколи не дозволив, перебуваючи на цій посаді», — резюмував Шуфрич.

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат