Готуємо салат з гарбузом, куркою і пармезаном з «РІО»

 




Що може бути кращим за страви, приготовані з сезонних інгредієнтів? Крім унікального смаку, така їжа надзвичайно поживна, особливо, коли інгредієнти — з Вашого городу. Восени рідних і близьких найкраще дивувати стравами з гарбуза. Новий рецепт ресторану «Чарда» у нашій рубриці «Готуємо з «РІО», одержить прихильність навіть серед тих, хто навідріз відмовляється смакувати гарбуз, адже цього разу пропонуємо вам приготувати неймовірно смачний «Салат з гарбузом, куркою і пармезаном».



За приготуванням страви команда газети «РІО» вже традиційно спостерігала у Гостинному дворі «Чарда». Салат готувала Аня Юско, кухар холодного цеху.  

Для салату знадобиться 70 грамів курки, 70 грамів гарбуза, ціле яйце, зелень, пармезан (гр.), майонез із гірчицею у достатній кількості за смаком.



Аби приготування не забрало багато часу, у «Чарді» попередньо нарізають інгредієнти: смужками — куряче м’ясо, у яйці відокремлюють жовток від білка, а гарбуз нарізають кубиками і пропікають у пароконвектоматі до золотистої скоринки. При цьому, він має бути м’який і соковитий. Зрозуміло, що вдома такий прилад є не в кожного, тому кухар радить присмажувати гарбуз у духовій шафі. За смаком овоч можна посолити.



Після цього на тарілку викладають свіжу зелень, а на неї — кухонне кільце, аби салат зберігав форму до подачі. Всередині кільця роблять перший шар із попередньо нарізаного жовтка, який зверху змащують соусом.



Соус готується з майонезу та діжонської гірчиці. Він потрібен для пікантності салату, але якщо у вас не знайдеться гірчиці, то можна змащувати страву тільки майонезом, бажано домашнім.



М’ясо курки для цього салату попередньо підсмажують на грилі. Його викладають наступним шаром на жовток. Зверху теж змащують соусом. Після цього йде шар гарбуза, на який знову накладають соус. Останнім шаром є нарізаний білок.



Затим страву обережно звільняють від кулінарного кільця, аби салат не втратив форму. Зверху теж прикрашають гарбузом, свіжою зеленню, і посипають натертим пармезаном.

Якщо попередньо підготуєте інгредієнти, то приготування «Салату з гарбузом, куркою і пармезаном» займе не більше 5 хвилин.



Страву можна одночасно віднести до європейської та української кухонь. Гарбуз завжди був, є, і залишається важливим овочем у закарпатській кулінарній традиції. У поєднанні з куркою на грилі і пармезаном страва виходить досить калорійною. Тому якщо піклуєтеся про фігуру, можете відварити куряче м’ясо і додати небагато пармезану. При цьому, пам’ятайте про корисність гарбуза, тому смакуйте із задоволенням салат, і будьте здорові!





Наталія Каралкіна
фото Яноша Немеша
відео Кості Підлубного

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат