Готуємо суп-пюре з гарбуза з РІО

 




Саме зараз та приємна пора, коли близьких варто тішити стравами з гарбуза. Це сезонний овоч, який дуже корисний, поживний і смачний, а його багряність додає натхнення до готування й створює певний затишок.



Гостинний двір “Чарда”, де ріовці черпають кулінарні ідеї для своїх читачів, восени пригощає своїх гостей стравами з цього овочу. Одну з сезонних новинок “Чарди” — суп-пюре з гарбуза пропонуємо і ми. Його у ресторані замовляють доволі часто. І не дарма, адже ця осіння смакота має багато вітамінів, які ми так потребуватимемо взимку для зміцнення імунітету.



Загалом, це класичний рецепт крем-супу, проте шеф-кухар ресторації Тетяна Васько додає своїх власних штрихів.



Юрій Король, кухар гарячого цеху гостинного двору каже, що страва готується 15 хвилин. Звісно, тоді, коли всі продукти напоготові. Він і продемонстрував покрокове приготування.



Для однієї порції нам знадобляться такі інгредієнти:

цибуля —30 г,
вершкове масло — 20 г,
імбир — 5 г,
часник — зубчик,
картопля — 60 г,
гарбуз — 200 г,
курячий бульйон — 100 мг,
сіль/перець/курячий кубик — за смаком,
вершки 30% жирності — 15 г,
пармезан — 10 г,
гарбузове насіння — 7 г,
бекон — 30 г.



Допоки картопля вариться з гарбузом на бульйоні, пан Юрій смажить цибулю на вершковому маслі. Згодом до цибульки додає імбир, зубчик часнику (роздавлений). Відтак частину бульйону проціджує, трішки рідини залишає.



“Гарбуз із картопелькою кладемо до пательні з цибулею, часником та імбиром. Коли ж овочі доведені до готовності, то можна з них робити пюре. Протертий суп знов доводимо до кипіння, а також — до смаку, додаючи вершки 30% жирності, сіль,перець , — пояснює Ю. Король..



Наприкінці він посипає суп пармезаном, гарбузовим насінням, та подає злегка підсмажений бекон .







Евеліна Гурницька,
фото Яноша Немеша,
відео Кості Підлубного

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат