Готуємо з Rionews «Салат із виноградом, грецьким горіхом та сиром «Дор блю»

 




Страва пасує до будь-якої пори року, однак, якнайкраще її готувати саме наприкінці літа. Річ   у тім, що інгредієнти підібрані по сезону, чим підкреслюється корисність салату, а   особливого смаку додає саме сир.



Команда газети «РІО» спостерігала і записувала процес приготування такої смакоти, а потім продегустувала в гостинному дворі «Чарда» (http://charda.com.ua).

Страва не лише здорова й смачна, а й швидка — готується за 10 хвилин. Рецепт авторський, ідея гармонійного поєднання традицій європейської та української кухонь належить шеф-кухарю гостинного двору Тетяні Васько. По секрету, пані Тетяна розповідає, що будь-яку українську страву можна пристосувати до європейської кухні. Все залежить від бажання експериментувати і доповнювати традиційне   сучасними корисними інгредієнтами.




«Для «Салату із виноградом, грецьким горіхом і сиром дор блю» знадобиться листя салату або мікс салату. Його викладають «подушечкою» на тарілку. Підготовчий етап страви передбачає нарізку соломкою копченого курячого філе, чищених яблук, винограду, частини ядер грецьких горіхів. Для приготування однієї порції масою 200 грамів потрібно по 50 грамів цих інгредієнтів», — розповідає шеф-кухар.



Інгредієнти заправляють соусом «Цезар». Для приготування такого соусу потрібні домашні яйця, оливкова олія, пармезан, каперси й анчоуси. Все це блендером збивається в одну суміш, додаються сіль, перець і сік лимона. За смаком соус нагадує домашній майонез, при цьому, має трохи виражений смак риби.



«Соус потрібно приготувати завчасно, аби він відстоявся. Якщо не маєте вдома інгредієнтів для соусу чи не маєте часу для приготування, можете замінити його майонезом із додаванням пармезану і трохи лимонного соку. Смак вийде дуже схожим на справжній «Цезар», — додає пані Тетяна.



Суміш, змащену соусом, викладають на листя салату, а зверху — часточками сир «Дор блю». Опісля салат прикрашають половинками перепелиних яєць, додають частину грецьких горіхів, а також листя руколи.



Страва не дуже калорійна, принаймні, якщо турбуєтеся про свою фігуру, можете додати відварене м'ясо курки,менше горіхів і сиру. Ще один секрет цієї страви у тому, що нарізку інгредієнтів, які заправляються соусом, варто робити соломкою чи пластинками, оскільки так краще просочується соус, а салат виглядає більш естетичним.





Наталія Каралкіна,
фото і відео Кості Підлубного

Р. S.
Спосіб приготування фірмових страв залюбки демонструють у гостинному дворі «Чарда», який є інформаційним спонсором рубрики "Готуємо з Rionews". Нагадуємо, що рецепти перевірено, тобто продегустовано редакцією газети «РІО», тому готуйте з Rionews і смакуйте на здоров’я!

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат