Афіша »

Обласна наукова універсальна бібліотека
Щосереди — засідання англомовного клубу «English-speaking house». Поч. о 17.00.

Погода »      Курс валют »
Актуально »      Редакція "ONLINE"
 
Ужгородський кондитер, який не живе даремно (ВІДЕО)
 
| ВСІ НОВИНИ | ПОДІЇ | ПОЛІТИКА | СОЦІО | РАТУША | СПОРТ | ДОЗВІЛЛЯ | ЗДОРОВ'Я | КРИМІНАЛ | ФОТОРЕПОРТАЖ | НЕОПУБЛІКОВАНЕ |
 
Архів » / Новини ОНЛАЙН »
00:42 В Ужгороді пройшов традиційний гандбольний турнір "Кубок Карпат"
00:36 “Вар’яти-шоу” дають додатковий концерт в Ужгороді
00:31 Розпочато капітальний ремонт траси «Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я»
00:24 Как выбрать кеды. Простые, но полезные советы
12:44 Лекція: "Карма – вчення про причину і наслідок"
21:57 Бескидський тунель відкриють вже навесні (Відео)
21:50 Угорський міністр Золтан Балог просить про зустріч із Лілією Гриневич через закон про освіту
21:39 Ужгородський кондитер, який не живе даремно (ВІДЕО)
 
 
 
 
 
Оголошення »
Терміново продам будинок у Баранинцях, новобудова, з меблями та технікою — 120 тис. у. о. Тел. 050-888-64-88.  
 
 
Куплю терміново ділянку під будівництво в Ужгороді або передмісті (р-н вул. Загорської, Доманинці, р-н Компотний, Минай, Сторожниця, р-н ближньої Червениці, на «Таблі» та ін.) за об’єктивну ціну. Тел. 050-888-64-88.  
 
 
Автомийка в Ужгороді прийме на роботу адміністратора та автомийників. Тел. 050-609-48-29.  
 
 
Сантехнічні, електромонтажні, плиточні роботи. Тел. 066-996-27-63.  
 
 
 
 
Интернет магазин брендовой обуви, одежды, сумок Fashion Studio.

Фотограф - Олександр Тегза.

Державна податкова адміністрація у Закарпатській області
Програма ТБ
 
 
Архів » / Свіжий номер »
 
 
 
 
 
Архів » / Новини ОНЛАЙН »
00:42 В Ужгороді пройшов традиційний гандбольний турнір "Кубок Карпат"
00:36 “Вар’яти-шоу” дають додатковий концерт в Ужгороді
00:31 Розпочато капітальний ремонт траси «Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я»
00:24 Как выбрать кеды. Простые, но полезные советы
12:44 Лекція: "Карма – вчення про причину і наслідок"
21:57 Бескидський тунель відкриють вже навесні (Відео)
21:50 Угорський міністр Золтан Балог просить про зустріч із Лілією Гриневич через закон про освіту
21:39 Ужгородський кондитер, який не живе даремно (ВІДЕО)
 
 
 
 
 
Оголошення »
Терміново продам будинок у Баранинцях, новобудова, з меблями та технікою — 120 тис. у. о. Тел. 050-888-64-88.  
 
 
Куплю терміново ділянку під будівництво в Ужгороді або передмісті (р-н вул. Загорської, Доманинці, р-н Компотний, Минай, Сторожниця, р-н ближньої Червениці, на «Таблі» та ін.) за об’єктивну ціну. Тел. 050-888-64-88.  
 
 
Автомийка в Ужгороді прийме на роботу адміністратора та автомийників. Тел. 050-609-48-29.  
 
 
Сантехнічні, електромонтажні, плиточні роботи. Тел. 066-996-27-63.  
 
 
 
 
Интернет магазин брендовой обуви, одежды, сумок Fashion Studio.

Фотограф - Олександр Тегза.

Державна податкова адміністрація у Закарпатській області
Програма ТБ
 
     
 
Готуємо з Rionews: грузинська ідея до новорічного столу

Коли небагато часу для приготування, хочеться їсти самому, та ще й потрібно нагодувати немалу компанію — готуйте хачапурі. У перекладі «хліб із сиром» — одна з найвідоміших страв грузинської кухні. В українських реаліях це швидко — приготування займає приблизно 17 хвилин, а також дуже смачно, у чому особисто переконалася частина редакції газети «РІО».




Справжнє грузинське хачапурі в Ужгороді можна спробувати у ресторані «Алаверді». Тут його готують на різні смаки, однак найпопулярніше хачапурі з подвійним сиром, розповідає адміністратор ресторану пан Георгій: «На Кавказі дуже люблять хлібобулочні вироби, з’їдають багато хліба. Для сім’ї з чотирьох осіб купують чотири-п’ять батонів хліба».




В «Алаверді» приготування хачапурі демонстрував шеф-кухар з 28-річним стажем. З 2004 року він працює в Україні. За цей час пан Олександр устиг вподобати українську кухню,   особливо борщ. «Якщо чоловік вирішує працювати шеф-кухарем, то він дуже любить кулінарію», — переконаний Олександр.




Для приготування хачапурі шеф-кухар бере два види сиру — сулугуні та імеретинський. Страва не дуже калорійна, але від неї голодним не залишишся, — коментує шеф-кухар. Загалом нескладно готується і набір інгредієнтів не дуже різноманітний: дріжджове тісто, попередньо натертий сир, яйце, трохи масла.




«Треба взяти 200 грамів дріжджового тіста. Розкатати, аби вийшов правильний круг. Перша частина страви готова. Готове тісто перекладаємо на пательню, — пояснює шеф-кухар. — Друга частина: беремо велику миску, розбиваємо яйце і додаємо сюди 370 грамів сиру і викладуємо на   підготоване тісто. Після цього по всій ширині круга треба витягнути краї тіста, аби закрити ними сир. Невеликий отвір зверху треба залишити».
У духовці хачапурі з подвійним сиром готується 12 хвилин за температури 240 градусів. Після цього ще гарячу страву зверху змащують маслом й одразу подають до столу.




Грузинська кухня знає кілька видів хачапурі. В «Алаверді» також готують хачапурі з м’ясом. Тут використовують нарізану шматками яловичину, фарш намагаються не використовувати. «Так, як різали м’ясо наші предки – кинджалом, так і ми намагаємося це робити», — коментує адміністратор ресторану.




Інший вид хачапурі — по-аджарськи — готується персонально. Воно має форму «човника» і його не можна їсти кільком людям. А з подвійним сиром навпаки — розрізають на шматки.

Шеф-кухар розповідає, що умови для приготування страв у Грузії й Україні суттєво відрізняються: «Наприклад, грузинський дуб, на якому готують шашлик, набагато твердіший, на ньому м’ясо довше готується і від цього стає ще смачнішим».




В «Алаверді» нам також розповіли про цінність спецій у грузинській кухні, національні солодощі, які готують з нагоди свят. Натомість хачапурі може стати оригінальним доповненням до новорічного столу. Тож готуйте на здоров’я і смакуйте неодмінно в хорошій компанії. А постійна рубрика газети “РІО” “Готуємо з Rionews” допоможе вам підібрати корисні ідеї та ще й проілюструє все це на відео і фото. Інші корисні рецепти можна переглянути на нашому сайті Rionews.com.ua. Смачного!








Наталія Каралкіна
Фото Кості Підлубного
Відео Евеліни Гурницької


 
Коментарі   Аналітика   Популярні  

Конкурс без альтернативи: визначено переможців на ...
Тарас : Слухав зауваження гостей з Хмельницького...

Країна купається в грошах...
Андрій : Суки лагерні...

Закарпатський депутат торгував   особливо неб...
йони : вот так всегда.скажите на милость у этог...

Як в Ужгороді у 1929 році відкривали летовище...
жорж : дык до какого киева да никуда в незалежн...

У "Новому районі" в Ужгороді облаштовуют...
йони : дамалятки слава богу хоть чего-то начали...

Чому закарпатці не вірять у майбутнє країни і зали...
жуст : и самое страшное из сказанного,что власт...

Закарпатська 128-ма бригада відмовила облраді у пр...
Тарас : Дякуємо, хлопці!Повертайтеся живими, здо...

У міжнародного аеропорту “Ужгород” – новий керівни...
жуст : зачем назначать директоров когда самолет...

  В НОМЕРІ :
1

2

3

4
 
Соціо »
Композитор Віктор Теличко збагачує дитячу музику закарпатським інтонаційним колоритом
Кожен композитор мріє створити музику для дітей, що надовго залишиться у їхній пам’яті, яку виконуватимуть наступні покоління.

На що вам вистачає зарплатні?  

На що вам вистачає зарплатні?

На їжу
На їжу і комунальні послуги
Вистачає, аби орендувати житло, оплачувати рахунки, на їжу і спорт
На все вистачає
Вистачає на освіту, подорожі і підтримку моєї родини
Ні на що не вистачає
Інше

Голосувати/Результат



Телефон/факс::

+38 (03122) 2-95-48
+38 (03122) 2-79-71
Адреса:

88018, УкраЇна, м. Ужгород,
вул. Белінського, 24б

E-mail:




© Закарпатський інформаційний тижневик "Р.І.О."    

Розробка сайту - CrafIT.com