Афіша »

Обласна наукова універсальна бібліотека
Щосереди — засідання англомовного клубу «English-speaking house». Поч. о 17.00.

Погода »      Курс валют »
Актуально »      Редакція "ONLINE"
 
Провалений сезон
 
| ВСІ НОВИНИ | ПОДІЇ | ПОЛІТИКА | СОЦІО | РАТУША | СПОРТ | ДОЗВІЛЛЯ | ЗДОРОВ'Я | КРИМІНАЛ | ФОТОРЕПОРТАЖ | НЕОПУБЛІКОВАНЕ |
 
Архів » / Новини ОНЛАЙН »
21:43 Закарпатські роми влаштували гучний фестиваль національної культури
14:31 Тікаючи від прикордонників, контрабандисти покинули 10 пакункунків сигарет
14:22 Москаль Балозі: «Не знати Конституцію України – це ганьба, а використовувати трагедію для зведення р
13:10 ДТП на Ужгородщині з п’ятьма потерпілими
13:09 Как выбрать Планшет в 2018 году
13:08 Можно ли использовать переработанный наполнитель для кресла груши?
13:08 В арсенал маркетолога – сувенирная продукция
13:07 Как избавиться от клиентов с помощью SMS-рассылки
 
 
 
 
 
Оголошення »
Потрібен продавець на базар Краснодонців. Тел. 050-296-26-45.  
 
 
Паб прийме на роботу кухаря та піцейолу. Графік роботи — 3/3. З/п — ставка + %. Тел. 099-092-88-61.  
 
 
Потрібна сиділка. Тел. 066-305-47-42.  
 
 
Продам земельну ділянку за гот. «Ужгород». Дорого. Тел. 050-523-09-36.
 
 
 
Домашній електрик. Ремонт та встановлення електропроводки, підключення електроприладів. Тел. 050-177-73-04.  
 
 
Будь-які види ремонтних робіт. Співвідношення ціна/якість. Тел.: 066-175-17-40, 099-281-63-22, Віктор.  
 
 
Загублені водійські права. Прошу повернути за винагороду. Тел. 050-523-09-36.  
 
 
 
 
Интернет магазин брендовой обуви, одежды, сумок Fashion Site.

Фотограф - Олександр Тегза.

Державна податкова адміністрація у Закарпатській області
Програма ТБ
 
 
Архів » / Свіжий номер »
 
 
 
 
 
Архів » / Новини ОНЛАЙН »
21:43 Закарпатські роми влаштували гучний фестиваль національної культури
14:31 Тікаючи від прикордонників, контрабандисти покинули 10 пакункунків сигарет
14:22 Москаль Балозі: «Не знати Конституцію України – це ганьба, а використовувати трагедію для зведення р
13:10 ДТП на Ужгородщині з п’ятьма потерпілими
13:09 Как выбрать Планшет в 2018 году
13:08 Можно ли использовать переработанный наполнитель для кресла груши?
13:08 В арсенал маркетолога – сувенирная продукция
13:07 Как избавиться от клиентов с помощью SMS-рассылки
 
 
 
 
 
Оголошення »
Потрібен продавець на базар Краснодонців. Тел. 050-296-26-45.  
 
 
Паб прийме на роботу кухаря та піцейолу. Графік роботи — 3/3. З/п — ставка + %. Тел. 099-092-88-61.  
 
 
Потрібна сиділка. Тел. 066-305-47-42.  
 
 
Продам земельну ділянку за гот. «Ужгород». Дорого. Тел. 050-523-09-36.
 
 
 
Домашній електрик. Ремонт та встановлення електропроводки, підключення електроприладів. Тел. 050-177-73-04.  
 
 
Будь-які види ремонтних робіт. Співвідношення ціна/якість. Тел.: 066-175-17-40, 099-281-63-22, Віктор.  
 
 
Загублені водійські права. Прошу повернути за винагороду. Тел. 050-523-09-36.  
 
 
 
 
Интернет магазин брендовой обуви, одежды, сумок Fashion Site.

Фотограф - Олександр Тегза.

Державна податкова адміністрація у Закарпатській області
Програма ТБ
 
     
 
Готуємо з Rionews: грузинська ідея до новорічного столу

Коли небагато часу для приготування, хочеться їсти самому, та ще й потрібно нагодувати немалу компанію — готуйте хачапурі. У перекладі «хліб із сиром» — одна з найвідоміших страв грузинської кухні. В українських реаліях це швидко — приготування займає приблизно 17 хвилин, а також дуже смачно, у чому особисто переконалася частина редакції газети «РІО».




Справжнє грузинське хачапурі в Ужгороді можна спробувати у ресторані «Алаверді». Тут його готують на різні смаки, однак найпопулярніше хачапурі з подвійним сиром, розповідає адміністратор ресторану пан Георгій: «На Кавказі дуже люблять хлібобулочні вироби, з’їдають багато хліба. Для сім’ї з чотирьох осіб купують чотири-п’ять батонів хліба».




В «Алаверді» приготування хачапурі демонстрував шеф-кухар з 28-річним стажем. З 2004 року він працює в Україні. За цей час пан Олександр устиг вподобати українську кухню,   особливо борщ. «Якщо чоловік вирішує працювати шеф-кухарем, то він дуже любить кулінарію», — переконаний Олександр.




Для приготування хачапурі шеф-кухар бере два види сиру — сулугуні та імеретинський. Страва не дуже калорійна, але від неї голодним не залишишся, — коментує шеф-кухар. Загалом нескладно готується і набір інгредієнтів не дуже різноманітний: дріжджове тісто, попередньо натертий сир, яйце, трохи масла.




«Треба взяти 200 грамів дріжджового тіста. Розкатати, аби вийшов правильний круг. Перша частина страви готова. Готове тісто перекладаємо на пательню, — пояснює шеф-кухар. — Друга частина: беремо велику миску, розбиваємо яйце і додаємо сюди 370 грамів сиру і викладуємо на   підготоване тісто. Після цього по всій ширині круга треба витягнути краї тіста, аби закрити ними сир. Невеликий отвір зверху треба залишити».
У духовці хачапурі з подвійним сиром готується 12 хвилин за температури 240 градусів. Після цього ще гарячу страву зверху змащують маслом й одразу подають до столу.




Грузинська кухня знає кілька видів хачапурі. В «Алаверді» також готують хачапурі з м’ясом. Тут використовують нарізану шматками яловичину, фарш намагаються не використовувати. «Так, як різали м’ясо наші предки – кинджалом, так і ми намагаємося це робити», — коментує адміністратор ресторану.




Інший вид хачапурі — по-аджарськи — готується персонально. Воно має форму «човника» і його не можна їсти кільком людям. А з подвійним сиром навпаки — розрізають на шматки.

Шеф-кухар розповідає, що умови для приготування страв у Грузії й Україні суттєво відрізняються: «Наприклад, грузинський дуб, на якому готують шашлик, набагато твердіший, на ньому м’ясо довше готується і від цього стає ще смачнішим».




В «Алаверді» нам також розповіли про цінність спецій у грузинській кухні, національні солодощі, які готують з нагоди свят. Натомість хачапурі може стати оригінальним доповненням до новорічного столу. Тож готуйте на здоров’я і смакуйте неодмінно в хорошій компанії. А постійна рубрика газети “РІО” “Готуємо з Rionews” допоможе вам підібрати корисні ідеї та ще й проілюструє все це на відео і фото. Інші корисні рецепти можна переглянути на нашому сайті Rionews.com.ua. Смачного!








Наталія Каралкіна
Фото Кості Підлубного
Відео Евеліни Гурницької


 
Коментарі   Аналітика   Популярні  

Логістична компанія зі Словаччини висловила готовн...
жуст : можна установить в том аэропорту супер-п...

Петро Матій: «Як говорю — так співаю, лиш ото май ...
культура : Прочитали Вашу книгу. Чудово,там і політ...

На Закарпатті готувався теракт з великою кількістю...
Олег : нич би не було повзлитали бы чиновники и...

Карпатська січ проти псевдоактивістів Закарпаття...
Кет : Уберите етих скотов, я теряю доверие к в...

Колишні котельні міста: вирішення нема?...
жуст : да че там те котельни.по ул гагарина цел...

Москаль: Закарпатська область заробляє на себе тіл...
жуст : усьо это так но гройсман в принцыпе прав...

На Закарпатті почалися активні протести...
жуст : жить канешно втомилися вси.но вспомните ...

Потяг Ужгород—Кошице: Міф чи реальність?...
Макс : Аяяяй, як не добре привласнювати ініціат...

  В НОМЕРІ :
1

2

3

4
 
Соціо »
Чому Ботанічний сад в Ужгороді працює лише в будні дні
Про цей абсурд говорили вже давно. Ботанічний сад в Ужгороді може мати хороші доходи, якщо провести елементарні зміни.

Влада  

Чи влаштовує вас влада в Україні?

Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково

Голосувати/Результат



Телефон/факс::

+38 (03122) 2-95-48
+38 (03122) 2-79-71
Адреса:

88018, УкраЇна, м. Ужгород,
вул. Белінського, 24б

E-mail:




© Закарпатський інформаційний тижневик "Р.І.О."    

Розробка сайту - CrafIT.com