Готуємо з Rionews «Кавовий пунш з вершками»

 


Міцний пряний смак і неймовірний аромат — неодмінні атрибути пуншу, рецепт якого сьогодні вам пропонує Rionews. Напій, що зігріває і водночас бадьорить, дуже популярний в Америці на студентських молодіжних вечірках. Полюбляють його як невибагливі до алкоголю підлітки, так і значно старші інтелігенти.
«В Оld кафе до складу пуншу входить кава, коньяк, збиті вершки, — розповідає бармен цього закладу Женя Опачко. — Головне, щоб напій був приготований з любов’ю».

Вперше термін «пунш»   зареєстрований в британських документах в 1632 році. Втім, його батьківщиною є Індія. У перекладі з мови гінді слово рunch перекладається як «п'ять». Саме тому до складу обов’язково входили п’ять компонентів: вино, ром, цукор, вода або чай, з прянощів — кориця, або гвоздика.
В Англію пунш був завезений з Індії моряками Британської Ост-Індської компанії на початку XVII століття і спочатку готувався на основі бренді та вина.
Пунш найчастіше п'ють в гарячому вигляді, хоча його смакові якості не погіршуються і після охолодження. У цього напою дуже багато модифікацій, тож інколи вам можуть подати безалкогольний коктейль з різних фруктових соків, свіжих і консервованих ягід і фруктів, який теж називається пуншем.
Особливо актуальний пунш у холодну пору року: кава з додаванням хорошого алкоголю бадьорить і зігріває. Тож не відмовляйтеся від порції цього напою, готуйте вдома, переглядаючи наше відео, чи замовляйте пунш в кав’ярнях Ужгорода.
Наталія Каралкіна
Фото: Янош Немеш
Відео: Костя Шевченко

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат