КРИМІНАЛЬНА хроніка дня

Rionews 04.12.2012 18:08 ПОДІЇ

Двоє закарпатців загинули у ДТП, міліціонери продовжують спецоперацію з протидії дитячій порнографії "Павутина", мукачівців зловили з метаморфіном і марихуаною у барі. ДАІ перевіряє законність переобладнання пасажирського транспорту. Злочинці зламали комп’ютерну базу даних фірми, а студентка під час сварки порізала свого кавалера ножем.

Обидві дорожньо-транспортні пригоди сталися 3 грудня. Близько 21-ї години водій автомобіля «Skoda Octavia», рухаючись автодорогою Київ – Чоп між містом Чоп та селом Сюрте допустив наїзд на 33-річного мешканця Чернівецької області, який від отриманих травм помер на місці пригоди. Також на автодорозі сполученням Мукачево – Рогатин в селі Броняво водій автомобіля «ЗАЗ» допустив наїзд на 76-річну пенсіонерку, яка загинула на місці ДТП. Транспортні засоби доставлено на штрафмайданчики. Причини скоєння ДТП встановлюють правоохоронці.

Шановні учасники дорожнього руху, зверніть увагу на те, що обидві дорожньо-транспортні пригоди сталися у темний період доби. Аби вберегтися, виділяйте себе за допомогою світловідбиваючих елементів на одязі. При світлі фар пішохода можливо побачити лише за 20 метрів, а зупинити раптово автомобіль на такій відстані неможливо.

УДАІ УМВС України в Закарпатській області.

***
Основне завдання спецоперації «Павутина» - виявлення й протидія дитячій порнографії. Інтернет переповнений відеопродукцією порнографічного змісту. А виготовлення та розповсюдження творів порнографічного змісту є злочином і карається законом.

Долучилися до операції й Іршавські правоохоронці. Декілька років тому в Іршавському районі було порушено кримінальну справу   за фактом розповсюдження дитячого порно. Під час літніх канікул   діти дружньою компанією пішли відпочивати біля сільського потічка. До них приєднались старші хлопці і запропонували їм стати учасниками відеозйомок порнографічного характеру. Хлопчик, якому судилось зіграти головну роль у такому фільмі, спершу опирався, але потім під тиском погроз таки змушений був пристати на пропозицію своїх старших хлопців. А дівчинці зухвальці запропонували за роботу 20 гривень. Режисери добре проінструктували дітлахів, хто і що повинен робити, навіть показали по мобільному телефону аналогічний відеоролик. Для зйомок використовували звичайну відеокамеру мобільного телефону. Пізніше це відео хлопці розповсюдили серед своїх друзів та знайомих. Вони навіть не замислювались, що їхні дії підпадають під відповідну статтю, оскільки завдали моральної шкоди неповнолітнім. Невдовзі про незаконне кіно дізнались працівники міліції. Учасників зйомок   встановили.   Дана справа була направлена до суду.

Також два роки тому   мешканка Н. одного із сіл на Іршавщині запропонувала неповнолітнім дівчатам добре оплачувану роботу в м. Ужгород. Дівчата, почувши про такі гроші, погодились. Гр. Н. спеціально орендувала квартиру, де мешкали школярки і приймали клієнтів. Інколи юні повії виїжджали на виклик до клієнтів додому або до якогось розважального закладу чи готелю, де на неї вже чекали. Траплялись клієнти, які сплачували за ніч шалені гроші.

Хто знає, скільки б це тривало, якби не працівники міліції. Саме вони зупинили дівчат. Гр. Н. вік дівчат не хвилював, вони їй приносили чималий дохід. За рішення Іршавському суду, гр. Н. було засуджено до 3 років умовно, так як   на час слідства та розгляду справи у суді вона була вагітною.

- Взагалі, Іршавський район не надто вражений цією бідою, - розповідає начальник Іршавського РВ УМВС підполковник міліції Володимир Лізанець, - але багато дітей зараз мають доступ до мережі Інтернет, на яких розміщена відеопродукція порнографічного характеру. Ця біда більш характерна для великих міст, де в цю індустрію залучають дітей із малозабезпечених сімей. А тому, звертається до батьків з проханням більш звертати увагу на те, з ким дитина спілкується через Інтернет,   які саме відвідує сайти.

Віта Горзов,   Іршавський РВ УМВС

***
Працівники міліцейського відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків навідалися в один із мукачівських барів. Увагу міліціонерів привернули два молодики, які явно занервували, а один намагався щось сховати за спинку дивана. Міліція виявила там шприц із одним грамом наркотика метамфетамін і паперовий згорток із п′ятьма грамами марихуани. Наркотики вилучено, на молодиків очікує кримінальна відповідальність.

***
Аналіз скоєння дорожньо-транспортних пригод показує, що більшість таких пригод за участю пасажирських транспортних засобів, що переобладнанні з недотриманням правил і стандартів, мають тяжкі наслідки, адже у таких автобусах, як правило, порушені більшість вимог технічних норм експлуатації. Саме тому, з метою виявлення таких транспортних засобів на території Закарпатської області розпочато комплекс відповідних заходів.

Лише за декілька днів працівниками ДАІ Закарпаття було виявлено 23 транспортні засоби переобладнаних шляхом встановлення додаткових місць для сидіння з суттєвими порушеннями відповідних норм та стандартів. Наприклад у місті Хуст підприємець перевозив 10 пасажирів у легковому авто (мінівені), хоча технічні характеристики цього авто дозволяють перевозити лише 5 людей. Мешканець Тячівського району самостійно переобладнавши вантажний автобус на пасажирський та встановивши 18 (!) місць для сидіння замість дозволених восьми прямував з пасажирами до Російської Федерації, коли був зупинений працівниками Державтоінспекції. Звісно поїздку було перервано, а транспортний засіб (у відповідності до ст. 265-2 кодексу України про адміністративні правопорушення) затримано на штрафмайданчик.

Шановні водії! Перевозити людей у таких транспортних засобах є вкрай небезпечно. Пам'ятайте, що у Ваших руках життя та здоров'я Ваших пасажирів.

УДАІ УМВС України в Закарпатській області

***
Випадок з розряду кібер-злочинів стався цими днями в Ужгороді. З заявою в міліцію звернувся директор приватного підприємства, який повідомив про те, що вночі на офіс його фірми, виламавши двері балкону на другому поверсі будівлі, проникли невідомі зловмисники.

А прийшли злодії не за грошима й цінностями—їх цікавила база даних комп′ютера фірми. З комп′ютера зникла вся оперативна пам'ять із записаною там інформацією. Що цікаво, територія підприємства та сам офіс охороняються, проте охоронець нікого вночі не бачив і нічого підозрілого не чув… Обставини справи з′ясовуються.

***
Удосвіта в міськвідділ міліції надійшло повідомлення з Ужгородської центральної міської лікарні про те, що до них для надання допомоги «швидка» доставила з університетського гуртожитку потерпілого студента з ножовим пораненням грудної клітки. Пораненого госпіталізували в реанімаційне відділення, але загрози для його життя вже немає.

Коли з пораненим хлопцем поспілкувалися правоохоронці, то дізналися обставини скоєння злочину. Як з′ясувалося, 19-річного студента порізала вночі ножем у своїй кімнаті під час бурхливого з′ясування стосунків… 19-річна студентка іншого факультету університету. У скоєному дівчина зізналася й пояснила, що ножове поранення своєму приятелю вона спричинила випадково через раптово виниклі неприязні відносини. З місця події міліціонери вилучили знаряддя скоєння злочину—ніж і закривавлене простирадло. За даним фактом розпочато кримінальне провадження, попередня кваліфікація злочину—умисне тяжке тілесне ушкодження.


За матеріалами УМВС України у Закарпатській області

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат