Москаль: «Якби кожен українець повісив український прапор у Берегові, то угорська символіка там загу

13.07.2018 14:54 ПОЛІТИКА

Голова Закарпатської ОДА вважає, що конфліктні ситуації довкола використання угорцями національної символіки на Закарпатті є штучними й надуманими. Про це він заявив під час розлогого інтерв’ю виданню Укрінформ:

– Якщо національне законодавство і міжнародно-правові договори, і дві прямі угоди між Угорщиною і Україною, ратифіковані парламентом обох країн, дозволяють використання національної символіки, то чого до цього чіплятися? Чому українці не куплять собі прапора і не повісять на своєму будинку? Нещодавно я був на фестивалі ковалів у Лисичеві, у водяній кузні “Гамора”. Там на сільській раді чи школі висять чотири панно від верху до низу з національно символікою! Це в глухому селі на Іршавщині… Якби кожен українець повісив український прапор на своєму будинку чи балконі квартири в Берегові, то угорська символіка там загубилася б! Бо угорців у Берегові – менше 50%. Але ніхто не бачить іншої символіки там, тільки угорську. Я не є політкомісар, аби когось до цього закликати, але тут треба сказати про лінощі українців. У нас навіть кричалки одні й ті самі, нових ніхто не видумав: «Слава Україні!», «Героям слава!», «Слава нації!», «Смерть ворогам!», «Україна понад усе!». Але якщо ми й надалі будемо кричати «Слава Україні!» і нічого при цьому не робитимемо, то ця слава сама собою ніколи не настане…

Повний текст інтерв’ю

Коментарі :


15.07.2018 06:53 ягыр

пане маскаль прапор,гимн,в конце концов президент.это символы державы.а держава это народ.и народ в принципе должен гордится своей державой.и чтить свои символы.но с другой стороны и держава должна уважать своих граждан.уважать их труд в конце концов.в державе украина уважается только труд чиновников.труд-же милионов простых трудяг спущен в канализацию.посмотрите что случилось с ужгородским машзаводом.некогда бюджетообразующим заводом в ужгороде.его просто нет,а то что осталось просто банально разворовуется.вот так и спущен труд мого отца и мой в ту канализацию.мой отец и я работали всю свою жизнь в надежде на то,что мой внук будет иметь рабочее место.но пришла украинская власть и чего сделала.выдала мне пенсию в 1300 грн. и вы хотите,что-б я гордился этой державой.когда мой внук вынужден горбатится на чешского дядю.бо там он за день зарабатывает столько сколько зарабатывал дома за месяц.вот и выходит что как только будет какой-то праздник придется вывешивать чешский,словацкий,венгерский,польский флаги но никак не украинский.а скорее всего не вывешу никакой бо с моей пенсией только флаги покупать накрытся ими и лечь в гроб.ну а кричалки типа слава.смерть,это для дураков и идиотов каких за эти годы вырастила эта держава.вместо работы,хлеба и зрелищ эта держава дали им лозунги это как в том сссре слава кп/сс/ничего не напоминает.а сдругой стороны чего мы ждали от этих комунокомсомольцев дорвавшихся до власти.народу лозунг слава мне,а остальное себе.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат