В Ужгороді цигани пікетували будівлю ОДА і зустрічалися з Москалем

25.06.2018 19:24 ПОДІЇ

В Ужгороді відбулася акція протесту циган проти насилля. Також представники циганської громади зустрілися з головою ОДА.

Близько трьох десятків людей циганської народності з різних куточків Закарпаття пікетували будівлю Закарпатської ОДА, - повідомляє prozak.info. Акція була викликана нещодавнім погромом у Львові, в результаті якого загинула одна людина.

Геннадій Москаль сьогодні також провів зустріч з представниками циган, на якій обговорювали те, що трапилося у Львові. Голова ОДА вважає, що через такі ганебні явища перед Україною наглухо зачиняться двері в цивілізовану Європу.

–   Сьогодні ми спостерігаємо тенденцію до збільшення випадків проявів ксенофобії стосовно ромської меншини в Україні, – підкреслив Г.Москаль. – Протягом останнього часу напади на ромів відбулися в Києві, Львові, Тернополі та Одесі. І це далеко не все, бо більшість фактів просто не фіксується правоохоронними органами. Закликаємо Головне слідче управління Національної поліції об’єднати всі справи в одне провадження, встановити винних і притягнути їх до кримінальної відповідальності. Антиромські напади й погроми припиняться тільки тоді, коли на них буде адекватна реакція правоохоронної системи. В іншому випадку ці ганебні явища продовжаться і наглухо зачинять перед Україною двері в цивілізовану Європу.

Коментарі :


26.06.2018 07:22 vvv

А пересічним мешканцям Ужгорода та й інших населених пунктів тоді щоденно треба влаштовувати пікети проти безчинства циган. Чому цього не бачать ні Москаль ні правоохоронці ні   циганська еліта.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат