Аналітика:Як зміниться життя, якщо політики виконають усе, що обіцяли до осені

admin 31.08.2017 08:56 ПОДІЇ

Вересень, що традиційно асоціюється з початком навчального року, також є й першим місяцем нового політичного сезону, що стартує після тривалого літнього затишшя

Вересень, що традиційно асоціюється з початком навчального року, також є й першим місяцем нового політичного сезону, що стартує після тривалого літнього затишшя. У вересні починає чергову сесію Верховна Рада, Кабмін вносить останні правки та готує до внесення до парламенту проект бюджету на наступний рік, а очільники відразу кількох відомств готуються до опалювального сезону. І, звичайно, саме на цей період припадає дедлайн виконання безлічі важливих зобов'язань. У зв'язку з цим «Слово і Діло» пропонує нагадати, з якими очікуваннями Україна увійде до нового політичного сезону.

Павло Розенко
Віце-прем'єр-міністр України
Розенко обіцяє, що монетизувати субсидії можна буде вже у 2017 році
Сказано 31 травня 2016 р.
Статус обіцянки: У ПРОЦЕСІ
Так, якщо віце-прем'єр-міністр Павло Розенко виконає свою обіцянку, дану ще 31 травня минулого року, то вже з 1 вересня українці зможуть монетизувати свої заощаджені субсидії на оплату газу та електроенергії. Йдеться приблизно про два мільйони сімей, як підрахував раніше сам віце-прем'єр. До речі, невикористані субсидії можна буде також перенести на наступний опалювальний період (в усякому разі, це обіцяв міністр соцполітики Рева), але лише в обсязі, що не перевищує вартість 100 кубометрів газу або 150 кіловат електроенергії.

Рівно 2 дні залишилось у міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака на те, щоб запустити в Донецькій області пости моніторингу забруднення водних об'єктів, про що він говорив на початку липня в контексті реінтеграції територій, що постраждали від військових дій.

Дмитро Андрієвський
Народний депутат України
Андрієвський запевнив, що до вересня 2017 року завершиться реконструкція храму великомученика Димитрія Солунського
Сказано 27 травня 2017 р.
Статус обіцянки: У ПРОЦЕСІ
Час «Ч» 1 вересня прийде й для міністра освіти Лілії Гриневич, у якої, як нескладно уявити, до Дня знань заплановано чимало важливих справ. Наприклад, завершити ремонт і технічне оновлення 200 шкіл, про що вона говорила в червні, а також забезпечити всі загальноосвітні навчальні заклади підручниками.

Щодо Верховної Ради, то пік її активності припаде саме на осінь, тож чекати чогось надприродного до початку сесії, звичайно, не варто. Але від мажоритарників, які мають зобов'язання не лише перед своїми політичними силами, а й перед округами, кілька важливих обіцянок, які мають бути виконані до вересня цього року, все ж прозвучали.

Олександр Сугоняко
Народний депутат України
Сугоняко запевнив, що до 1 вересня 2017 року міст через р. Псел буде відремонтований
Сказано 30 червня 2017 р.
Статус обіцянки: У ПРОЦЕСІ
Наприклад, київські виборці Дмитра Андрієвського чекають від нього завершення обіцяної реконструкції храму великомученика Димитрія Солунського в Жулянах. Жителі Сумської області сподіваються на завершення у вересні ремонту аварійного мосту через річку Псел поблизу села Велика Чернеччина Сумського району, що їм обіцяв Олександр Сугоняко. Ну а виборці «Свободи» очікують від політичної сили обіцяних депутатом Михайлом Головком (що представляє в Раді одномандатний округ у Тернопільській області) акцій протесту проти «Нафтогазу» та НКРЕКП, які той анонсував з осені, напередодні початку опалювального сезону.

Серед обіцянок представників місцевої влади варто відзначити такі: губернатора Дніпропетровської області Валентина Резніченка – про відкриття першої в Україні ресурсної кімнати для дітей з особливостями розвитку, його одеського колеги Максима Степанова – про обладнання всіх автомобілів «швидкої» GPS-передавачами і запуск в Одесі центру нефрології та діалізу, а також голови Харківської ОДА Юлії Світличної щодо того, що в новому навчальному році у 135 школах регіону з’являться інклюзивні класи. Усі вони також маюь бути реалізовані цієї осені.

slovoidilo.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат