Москаль та Мойжіта обговорили перспективи Ужгородського летовища

admin 10.05.2017 20:36 ПОЛІТИКА

Москаль та Мойжіта обговорили перспективи Ужгородського летовища та співпраці Закарпаття з сусідніми регіонами Словаччини

Сьогодні, 10 травня, Геннадій Москаль зустрівся з Мірославом Мойжітою, котрий почав виконувати повноваження Генерального консула Словацької Республіки в Ужгороді.


У ході невимушеної бесіди в Камінному залі голова ОДА і керівник дипломатичної установи домовилися спільно просувати українсько-словацькі проекти на Закарпатті.

– Одним із головних наших спільних завдань ми бачимо відновлення повноцінної роботи Міжнародного аеропорту «Ужгород», яка можлива тільки у тісній співпраці зі Словаччиною, – наголосив Г.Москаль. – Адже при посадці в аеропорт Ужгорода літаки частково залітають на територію Словаччини. Ми просуваємо вирішення цього питання через європейські інституції і дуже сподіваємося на підтримку Словаччини.

Мірослав Мойжіта запевнив, що на своєму рівні особисто підключиться для вирішення проблеми аеропорту Ужгорода. А паралельно займатиметься поглибленням культурного та економічного співробітництва між Закарпаттям та прикордонними регіонами Словаччини.



– Наша країна відчуває нестачу робочих рук, а ми знаємо, що на Закарпатті є висококваліфіковані фахівці з різних спеціальностей, – зазначив Генеральний консул. – І сподіваємося залучити їх для офіційної роботи в Словаччині.

Геннадій Москаль і Мірослав Мойжіта домовилися підтримувати постійний контакт, їхня наступна зустріч запланована ще цього тижня – на Дні добросусідства України та Словаччини 13 травня.

Для довідки:

Мирослав Мойжіта закінчив Університет Коменського в Братиславі. Працював у Міністерстві закордонних справ Чехословаччини, у тому числі в Посольстві Чехословаччини в Китайській Народній Республіці та Посольстві Чехословаччини в Республіці Індія. Із 1991 року – на різних посадах у Міністерстві міжнародних справ Словацької Республіки. Був директором відділу, радником міністра, згодом заступником директора зовнішньої політики при Адміністрації президента. Мірослав Мойжіта, зокрема, був призначений Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Союзній Республіці Югославія, Республіці Македонія та Республіці Албанія, а згодом Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Боснії і Герцеговині. З березня 2013 по лютий 2016 р. – керівник Посольства Словацької Республіки в Республіці Білорусь.

http://uzhgorod.net.ua

admin

Коментарі :


11.05.2017 20:50 воєний

врятувати аеродром в обласному центрі це надважлива справа для регіону, не приведи боже, щоб на ужгородський аеродром і далі зазіхав мер Мукачева Андрій Балога, зверувшився з листом у КМ. Свій мукачівський військовий аеродром його батько із бандою злодіів у владі нагло вкрали і розпродали залишки радянського аеродрому, так ніхто і не відповів за грабіж у великих розмірах


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат