Забудовник знищив древню пам’ятку Ужгорода, а ІДІЛ — мечеть ХІІ століття у Мосулі. Совпаденіє?

admin 22.06.2017 14:40 ПОДІЇ

Як повідомив керівник Ужгородської місцевої прокуратури Дмитро Кириленко, в ході моніторингу інформаційного простору, прокуратурою виявлена інформація, яка облетіла мережу Інтернет про «знищувальні роботи» над черговою історичною пам’яткою Ужгорода.


Як інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області, ідеться про знищення магазину Фунданича в Ужгороді, здійснюваного під виглядом “реконструкції” з надбудовою житлового будинку по вул. Волошина 47, де свого часу була розташована крамниця Ціріла Фунданича.

Зважаючи на резонанс, який набула дана подія та порушення Закону України «Про охорону культурної спадщини», Ужгородською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом знищення історичного будинку магазину Фунданича в Ужгороді, який внесений до історико-архітектурного опорного плану міста, як об`єкт культурної спадщини з відповідним охоронним статусом. (ч.2 ст.298 КК України).

Прокурор наголосив, що санкція ч.2 ст 298 КК України – умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини чи їх частин – передбачає покарання штрафом до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

+++++++++++++++++++++++++


У той же самий час:

Терористи ІДІЛ підірвали в Іраку мечеть ХІІ століття

Іракські військові заявляють, що бойовики угруповання «Ісламська держава» підірвали у Мосулі головну мечеть «Ан-Нурі» та її мінарет. За повідомленням Міністерства оборони Іраку, це сталося 21 червня, коли військові вели наступ вглиб міста, пише «Радіо Свобода».

Мечеть «Ан-Нурі» була збудована у 1172 році. Її мінарет відомий як «Аль-Хадба» – «горбун», оскільки він був нахилений на один бік, як Пізанська вежа в Італії.

Ісламісти хотіли зруйнувати мінарет ще у 2014 році, коли окупували місто. Але тоді мешканці завадили цьому, ставши навколо нього живим щитом.

У липні 2014 році лідер угруповання «Ісламська держава» Абу Бакр аль-Багдаді з’явився у мечеті «Ан-Нурі» під час п’ятничної молитви і заявив про створення «Ісламського халіфату».

Натомість пов’язана з ісламістами агенція Amaq заявила 21 червня, що мечеть «Ан-Нурі» і її мінарет були зруйновані під час авіаударів США.

Представники ж міжнародної коаліції заявляють, що не проводили ніяких операції у районі, де розташована мечеть.

Наразі іракські військові проводять операцію з відновлення контролю над Мосулом.

admin

Коментарі :


22.06.2017 14:54 Лоці

і тото, і сесе — тероризм


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат