За мільйон форинтів шахраї зі сходу України "купували" прізвища закарпатьских угорців

admin 24.02.2017 08:31 КРИМІНАЛ

Пам'ятаєте старий жарт про те, що Янукович — це мадяр Йони Ковач? Отримання громадянства Угорщини та віз можуть ускладнити через махінації у Москві та в Україні


Представники опозиційних партій вимагають від уряду Угорщини більш ретельно перевіряти кандидатів на отримання громадянства Угорщини за спрощенною процедурою.

- Комітет національної безпеки Національних зборів має розглянути питання, пов'язане з випадками масового шахрайства навколо отримання візових документів та громадянства, - заявив   Жолт Молнар, голова комітету та представник соціалістичної партії MSZP.

За його словами практично щотижня виникають скандали навколо незаконного отримання віз та угорських паспортів. Зокрема йдеться про аферу, яке вчинило Посольство Угорщини в Москві, коли видало тисячі віз російським громадянам без належної перевірки документів.

Як стало відомо, за період з 1 січня по 26 листопада 2013 року Посольство в Москві видало 8481 ділову візу, в основному на запрошення виноторгової компанії Monte Tokaj. Насправді близько 40-45% ділових віз, виданих у Москві, "були видані російським громадянам з неясним фінансовим станом і професією", - йдеться у доповіді МЗС Угорщини.

Візи дозволяли перебувати на території Угорщини 90 днів протягом року. Однак більшість з тих росіян, хто отримав візу, так і не відвідали Угорщину, але відвідали інші країни Шенгенської зони. Тому у доповіді припускається, що схема видачі віз змушує думати про "серйозні зловживання та торгівлю візами".

Скандал виник за заявою опозиційної угорської партії LMP. Документ був опублікований через тиждень після   візиту президента Росії Володимира Путіна в Угорщину, в ході якого російський лідер підкреслив теплі стосунки між Москвою і Будапештом.

Було проведено внутрішнє розслідування і контроль в посольстві в Москві посилено. Monte Tokaj виключена зі списку компаній, які можуть видавати запрошення для отримання ділової візи. Також МЗС Угорщини повідомив, що з 2014 року подібних ситуацій більше не було.

Утім опозиційна партія LMP заявляє, що наполягає на повному розслідуванні майже передбачуваних корупційних правопорушень.

Також Тімеа Сабо, співголова партії "Діалог для Угорщини" каже про зловживання під час отримання громадянства Угорщини за спрощенною процедурою. Відповідну петицію вона направила на розгляд парламенту.

- У той час як прем'єр-міністр Віктор Орбан і уряд "захищають країну" від напливу мігрантів, одначасно вже сім років пасивно пасивно спостерігають за тим, як тисячі російських і українських громадян злочинним шляхом отримують угорські паспорти, - сказав представник партії Бенце Тордай на прес-конференції в Будапешті в середу.

Тімеа Сабо стверджує, що для отримання громадянства використовуються шахрайські схеми, а закон 2010 року щодо подвійного громадянства "настільки безглуздо розроблений", що будь-кому не складно скористатися ним для власної вигоди. Зокрема не перевіряється справжність фотографій та посвідчень особи.

На прес-конференції партії MSZP у вівторок розповіли, що тисячі українців, переважно зі Сходу, скориставшись лазівкою, не подавали для отримання угорського громадянства навіть фотодокументів. А злочинці за суму від 1 до 9 млн форинтів могли "придбати" собі, наприклад, ім'я та прізвище закарпатського угорця. І далі вільно подорожувати по країнами Європейського Союзу та світу.

Жолт Молнар заявив, що існує серйозна проблема для національної безпеки. Отже, питання буде основним на порядку денного наступного засідання Комітету національної безпеки.

Мukachevo.net

admin

Коментарі :


20.03.2017 12:03 баблик

йой мадярва бозмек уже забула 56рук тогды маскалня прыйшла до ных на т-34х и усьо аж до 90-х стало йоп твою м.....ь


24.02.2017 21:35 йоні

так так най давуть мацкалям візи і громадянство, скоро будапешт стане руським, он тоді завивуть


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат