Найближчим часом Ядзакі удвічі збільшить кількість робочих місць

admin 02.09.2016 08:53 СОЦІО

І основне, як зауважив виконавчий директор ТОВ «Ядзакі Україна» Мілош Босак (на фото), потрібні як робочі для виробництва, так і висококваліфіковані працівники.


Наразі на підприємстві у селі Минай, що під Ужгородом, працює близько 1300 працівників. До весни 2017 року планують працевлаштувати ще більше тисячі.

– Таким чином ми повністю заповнимо усі потужності фабрики необхідними спеціалістами, – ділиться планами пан Мілош, зауважуючи, що розширення стало можливим завдяки підписанню низки нових довготермінових контрактів, адже змагалися із підприємствами Марокко і Румунії. Наразі корпорація «Yazaki» має 17 заводів у Європі, і будує ще 5, а закарпатська гілка входить у топ-3.

Пан Мілош зауважує, що серед головних аргументів на користь Закарпаття є дуже зручне розташування, яке дозволяє співпрацювати з партнерами всієї Східної і Центральної Європи. Однак, на жаль, за останні роки, – це також і віддаленість від зони бойових дій.

– Протягом року ми провели низку міжнародних зустрічей, конференцій та тренінгів у нас на заводі в селі Минай, і у гостей, а це висококласні фахівці та топ-менеджери із Західної Європи, відповідно відразу ж змінювалося сприйняття ситуації. Вони побачили, що не всюди в Україні війна, що тут люди спокійно живуть і працюють, – наголосив виконавчий директор ТОВ «Ядзакі Україна».

Інший важливий критерій – це кваліфіковані кадри. Мова йде не тільки про простих працівників, зауважив пан Мілош:



– Сьогодні в Україні є проблема еміграції кваліфікованих працівників та пошуку варіантів, як переконати людей залишитися всередині країни та працювати тут. Звичайно, це і підвищення платні. Але також і покращення умов праці. Саме цим шляхом рухаємося ми на Ядзакі. Я переконаний, що значно перспективніше інвестувати в людей.



Саме тому компанія ініціювала низку соціальних проектів на рівні самого підприємства та області. Про регулярні тренінги для персоналу вже йшлося. Також Ядзакі має власний туристичний клуб YaDrive, у рамках якого постійно організовуються туристичні поїздки та екскурсії.

Компанія також тісно співпрацює з місцевими профтехучилищами та університетом. Минулоріч за ініціативи «Ядзакі Україна» в Ужгороді було відкрито спеціалізований клас в одному з місцевих ПТУ, і цьогорічних його випускників уже працевлаштували на виробництві у Минаї.

Крім того, розповідає Мілош Босак, його компанія тісно співпрацює з місцевою владою та громадами. Так нещодавно в одному з закарпатських сіл на Березнянщині, де проживають їхні працівники, «Ядзакі Україна» допомогла освітлити вулиці.

– Дуже важливо, щоб у соціальних ініціативах, які стосуються міст або сіл, цілих громад, великий бізнес шукав варіанти співпраці між собою, а влада була б ефективним модератором цього процесу. Нехай у виробництві ми конкуренти, але у питаннях інфраструктури та допомоги людям маємо бути партнерами, – наголосив пан Мілош.

Mukachevo.net

admin

Коментарі :


04.09.2016 19:55 жуст

я хочу этоиу словаку задать вопрос.почему на вашем предприятии такая большая текучка кадров люди приходят и мало кто остается почему так


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат