Москаль: Рішення Івановецької сільради   – це плювок в обличчя всім патріотам, які захищають Україну

admin 29.04.2016 09:11 ПОЛІТИКА

Москаль: «Рішення Івановецької сільради про зміну назв вулиць, перейменованих на честь загиблих на Донбасі героїв, – це плювок в обличчя всім патріотам, які захищають Україну на Донбасі»


24 березня Геннадій Москаль підписав розпорядження «Про перейменування вулиць у населених пунктах Закарпатської області» в рамках закону про декомунізацію. У с.Клячаново (яке належить до Івановецької сільської ради) Мукачівського району вулиця Жовтнева отримала назву Альберта Падюкова, а вулиця Ворошилова – Василя Лавкая. Обидва чоловіки загинули на Донбасі, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України. Через два тижня, 8 квітня, Івановецька сільська рада приймає рішення перейменувати ряд вулиць у тому числі Жовтневу та Ворошилова в с.Клячаново, присвоївши їм назви Виноградна та Нивлянська відповідно.
– Протягом шести місяців, починаючи з липня минулого року, ми неодноразово нагадували органам місцевого самоврядування, у тому числі Івановецькій сільраді, про необхідність виконання закону про декомунізацію, – заявляє Г.Москаль. – Просили їх і усно, і письмово – перейменуйте топоніми до 22 лютого, поки у вас є на це повноваження. Не перейменували. І тільки тепер, після мого розпорядження, депутати зібралися для того, щоб змінити назви вулиць, перейменованих на честь загиблих героїв. Альберт Падюков та Василь Лавкай народилися в Клячанові. Коли почалася війна на Донбасі, обидва добровольцями поїхали захищати Україну. В.Лавкай служив у Добровольчому українському корпусі, А.Падюков – у батальйоні «Айдар». Обидва загинули в серпні 2014р. в Донецькій області й поховані на цвинтарі свого рідного села Клячаново. Під час мобілізацій Закарпаття завжди займає останні місця за кількістю бажаючих захистити свою країну, воювати в нас немає кому. Ті люди, що не втекли за кордон, а взяли в руки зброю й віддали життя за Україну, заслуговують на увіковічення в назвах топонімів. Тому рішення Івановецької сільради – це плювок в обличчя всім патріотам, котрі не побоялися піти на Донбас. Нагадую, Івановецькій сільраді, що термін повноважень місцевих органів самоврядування щодо перейменування вулиць у рамках закону про декомунізацію закінчився 22 лютого. Розпорядження голови ОДА чинні на всій території Закарпаття й можуть бути скасовані тільки Президентом України або оскаржені в Окружному адміністративному суді. Рішення Івановецької сільради про зміну назв вулиць буде оскаржене в судовому порядку, а моральну оцінку сільським депутатам хай дадуть прості громадяни.


http://transkarpatia.net/

admin

Коментарі :


02.05.2016 17:55 ой ой ой

та там жиє і керує чилядю основний бютівець району з РДА Данканич. Какая боль.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат