Ужгородський коледж культури   і мистецтв втілює у сценічне життя мрії, надії та сподівання

30.04.2016 10:10 СОЦІО

Жодного дня не проходить, щоб у стінах Ужгородського коледжу культури і мистецтв коледжу не відбувалися цікаві та змістовні творчі заходи. І все це завдяки талановитим, високопро-фесійним педагогічним працівникам коледжу. Своєю самовідданою працею вони готують достойну зміну для закладів культури нашого краю.


Тисячі талановитих музикантів випустила циклова комісія естрадних та духових інструментів

Циклова комісія естрадних та духових інструментів створена в 1964 році й покликана готувати майбутніх керівників самодіяльних естрадних та духових оркестрів, популярність яких у той час була надзвичайно високою. Сьогодні циклова комісія естрадних інструментів готує керівників духових оркестрів, естрадних колективів, працівників закладів культури, організаторів культурно-дозвіллєвої діяльності, менеджерів соціокультурної сфери. Із 2016/2017 навчального року оголошується набір на спеціальність «Музичне мистецтво», у рамках якої буде здійснено набір за спеціалізацією «Духові та естрадні інструменти». Здобути цю спеціальність можуть талановиті молоді люди, які навчалися грі на фортепіано, саксофоні, трубі, флейті, кларнеті, гітарі, ударних та інших музичних інструментах.

Поряд із традиційними дисциплінами, які вивчають майбутні керівники духових оркестрів, спеціалісти естрадного жанру освоюють основи імпровізації, вокалу, основи використання електромузичних інструментів, гру в естрадних колективах, що дозволяє їм набути навичок керівництва естрадними колективами, які є надзвичайно популярними в сучасному світі. Відділ має хорошу матеріальну базу — сучасні інструменти та апаратуру, добре обладнану студію цифрового звукозапису з можливістю випуску власних музичних альбомів, спеціально обладнане приміщення для занять естрадного оркестру.

Фахові дисципліни на комісії викладають талановиті та обдаровані викладачі, які й самі є прекрасними музикантами-виконавцями. Очолює циклову комісію естрадних інструментів викладач-методист Олеся Глуханич — талановитий педагог, чудовий організатор, здібний виконавець. Серед викладачів — заслужений працівник культури України Володимир Співак, магістри музичного мистецтва Іван Вархол (флейта), Дмитро Гучкович (кларнет), «золотий саксофон» Ігор Переродов, керівник естрадного оркестру Роман Філяк та інші.

На базі комісії естрадних інструментів успішно працюють два творчі колективи — вокально-інструментальний ансамбль (керівник Д. Гучкович) та естрадний оркестр (керівник Р. Філяк). Вони є незмінною окрасою всіх концертів коледжу. Нещодавно вокально-інструментальний ансамбль став лауреатом третьої премії Міжнародного фестивалю-конкурсу «Весняний бал в Ужгороді».

До яскравих творчих здобутків слід віднести і перше місце на конкурсі «Закарпатський едельвейс-2015» студентів IV курсу Крістіни Турані та Норберта Гайло, третє місце на конкурсі «Весняний бал в Ужгороді» в номінації «Інструментальне мистецтво» студентки ІІ курсу Вів’єн Форкош.

Триває підготовка до творчого звіту відділу естрадних інструментів, у якому братимуть участь як студенти, так і викладачі, що власним прикладом демонструють вміння триматися на сцені, зачаровувати публіку та нести прекрасне і вічне до слухачів. Запрошуємо всіх охочих на звітний концерт естрадного відділу, що відбудеться 25 травня в актовій залі Ужгородського коледжу культури і мистецтв, початок о 17.15.

Випускники коледжу продовжують своє навчання у вищих навчальних закладах ІІІ—IV рівнів акредитації, маючи змогу вступати відразу на третій курс.

За роки існування циклової комісії естрадних інструментів спеціальність здобули тисячі випускників, багато з них є гордістю нашої культури. Вони гідно продовжують добрі традиції виконавства на духових інструментах, працюють у Будинках культури, дитячих школах мистецтв, професійних колективах.

Сьогодні викладачі циклової комісії естрадних інструментів продовжують наполегливо працювати зі студентами з вірою в нове відродження української культури, народного мистецтва, бо мистецтво це душа народу, а душа народу вічна! 

14 піаністів викладають у предметній комісії фортепіано

Предметна комісія фортепіано зібрала у своїх лавах найкращих викладачів, талановитих концертмейстерів, віртуозних виконавців, без участі яких не відбувається жоден концерт. Саме піаністи забезпечують музичну підтримку всіх без винятку спеціальностей та спеціалізацій, що діють у коледжі. Їхня прекрасна, щира та задушевна гра торкається найпотаємніших струн у серцях слухачів, не залишаючи байдужими нікого.

Предметна комісія фортепіано налічує 14 піаністів, які є досвідченими педагогами та здібними концертмейстерами. Серед них Олеся Глуханич — голова комісії, Мирослава Ліхтей, Людмила Величко, Галина Рижковська, Надія Неймет, Світлана Глагола, Віра Парій, Тетяна Батрин, Наталія Микита, Аеліта Шпішак, Марина Філяк, Оксана Горінецька, Ліана Бучок, Олена Белович.

Творча атмосфера співробітництва, дружність та розуміння колег дозволяють досягнути високих результатів у роботі. Викладачі предметної комісії фортепіано з задоволенням організовують музичні вечори, концерти, відкриті уроки, майстер-класи та інші творчі заходи, що сприяють формуванню вмінь і навичок майбутніх фахівців, розширюють їхні творчі можливості й разом з тим складають яскраві сторінки історії комісії. Приємно, що у всіх без винятку концертах беруть участь як студенти, так і їхні викладачі, даруючи своє мистецтво вдячним слухачам.

Стало доброю традицією проводити концерти з нагоди ювілейних дат українських та зарубіжних композиторів. Так, у стінах коледжу з величезним успіхом відбувся вечір вальсу, присвячений річниці з дня народження Й. Штрауса, концерти-лекції, присвячені творчості Ф. Шопена, Ф. Ліста, Е. Гріга, С. Рахманінова, Й. С. Баха, Г. Ф. Генделя та багатьох інших.

Нещодавно відбувся чудовий концерт-лекція на тему «Види музичної діяльності», у якому взяли участь викладачі та студенти комісії фортепіано. У програмі звучала музика різних епох, напрямків та стилів, починаючи з епохи бароко і закінчуючи найсучаснішими музичними зразками. Слухачі мали змогу насолодитися прекрасними мелодіями Й. С. Баха, А. Скарлатті, Ф. Бургмюллера, А. Хачатуряна, Й. Штрауса, Ф. Геллера, Дж. Гершвіна, Ф. Лея, Г. Уоррена, Н. Ротта, О. Пономарьова, О. Білаша та інших. На розсуд глядача були представлені як сольні, так і різноманітні ансамблеві номери з цікавим поєднанням інструментів та їхніх виразових можливостей. Тільки справжня музика перетворює будь-яку подію, дію, почуття в щось досконале, в те, що хочеться полюбити. Саме в ній, як ні в якому іншому мистецтві, проявляються життєва сила і натхнення.

Своїм особистим прикладом викладачі комісії вчать студентів сценічній витримці, вмінню підготувати яскравий концертний номер, постійному активному творчому пошуку.

Ужгородський коледж культури і мистецтв живе активним творчим життям, яке не зупиняється ні на мить. Цей постійний рух уперед дозволяє колективу навчального закладу з року в рік демонструвати вражаючі творчі досягнення, забезпечувати невпинний прогрес у освоєнні нових напрямків, вдосконалювати методику роботи і втілювати у сценічне життя свої мрії, надії та сподівання.

Олеся Глуханич,
голова циклової комісії
естрадних інструментів
та фортепіано

Коментарі :


04.05.2016 08:59 вася

Сама Глуханич пише про себе хвалебні гімни. Абсурд якийсь. Хай люди скажуть який вона спеціаліст духових інструментів і як вона не проводить заняття з студентами.Спить і бачить себе майбутнім директором коледжу.


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат