Вода з-під крана в Ужгороді —   за ціною 16,4 грн. за кубометр

22.04.2016 19:08 РАТУША

Не буває так погано, аби не могло бути ще гірше. Ужгородці переконуються в цьому щодалі більше. Так, нове подорожчання водопостачання, без перебільшення, шокує. Комунальне підприємство — постачальник води в місті — повідомляє про зміну тарифів.


Діючі тарифи на водопостачання і водовідведення встановлені Постановою НКРЕКП № 888 від 26.03.2015 й від того часу не переглядалися а, мовляв, зростання ціни ресурсу за основними складовими собівартості послуг підприємства з того часу призвело до того, що тільки за рахунок цього фактора середньомісячна нестача коштів складає 1422,45 тис. грн.

КП «Водоканал м. Ужгорода» обрахувало економічно обгрунтовані витрати на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення. Отож очікувана вартість послуг централізованого водопостачання становить 11,18 грн. за кубометр, а з водовідведення — 5, 1 грн. за кубометр із ПДВ (пояснення див. внизу сторінки).

Відтак ужгородських споживачів послуг Водоканалу очікує чергове «покращення»: загальний тариф на водопостачання й водовідведення на рівні 16,39 грн. за кубометр води.

Водопостачання й водовідведення після попереднього подорожчання коштували 12,6 грн. за кубометр і люди сплачувати стали менше. На що розраховують на підприємстві після ще одного стрибка тарифів, невже сподіваються, що ужгородці тепер почнуть платити охочіше?.. Насправді підвищення тарифів це замкнуте коло: вищий тариф — нижчі проплати, низькі проплати — високі тарифи, стимул знову піднімати тариф, щоб мати надходження...

У вівторок, коли інформація поширилася соціальними мережами, сайт підприємства не витримав масованого відвідування і, що називається, «впав». Ужгородці тим часом у розмовах про чергове «покращення» переходять на ненормативну лексику, говорять про тарифний геноцид, а також необхідність блокувати підприємство аж до відміни нинішнього тарифу, який ніхто з користувачів не вважає обгрунтованим.

Тим часом керівництво КП «Водоканал м. Ужгорода» підготувало детальні розрахунки з таблицями й подало їх на розгляд до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, а також у ЗМІ для ознайомлення широких верств населення.

До слова, від 1 травня в Ужгороді також зросте тариф на вивезення твердих побутових відходів.

Коментарі :


22.04.2016 21:29 СНАЙПЕР  

Вітаю вас від чистого серця з львівськоі області місто дРОГОБИЧ!Ви знаєте я оцеж дтвлюся засідання ВР Украіни і так собі,оце ж ми повибирали долбойо....в,так званих "народних дупутатів" а воно тепер мовить,що зарплата кожному коло 30 000 !!!! гриваків ім мало?????Одне чудо заявило що 50 000 штук ? то для нього було би норма!А що мовити тим людям які мають пенсіі аж,не повірите,50 баксів на цілий місяць?Як ім виживати.Одним словом у нас "Держава в державі".Позор!


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат