Голова Закарпатської ОДА виступив за знищення контрабанди прямо на кордоні

admin 25.08.2015 13:12 ПОДІЇ

На Закарпатті вже вдалося частково вирішити проблеми із крупними партіями контрабанди. Однак залишається багато питань, зокрема губернатор Геннадій Москаль вважає за необхідне знищувати контрабандні товари на кордоні.


“Це питання, що вже вирішується. Сьогодні з упевненістю можна сказати, що цигарки не везуть фурами і не вивозять вагонами”, — сказав Г.Москаль. Однак, як зазначив голова Закарпатської ОДА, залишаються проблеми з малими партіями контрабанди, якими промишляють місцеві мешканці. “Нам є, де вчитися. Так, наприклад, у Чехії 75% контрабанди знаходять собаки. У нас цей показник менше 1%”, — зазначив Г.Москаль.

За його словами, вже 28 серпня відбудеться зустріч з представниками восьми найбільших закордонних тютюнових корпорацій, які також зацікавлені у співпраці з метою протидії контрабанді.

“Технічний прогрес зараз дозволяє на пунктах пропуску здійснювати ефективну перевірку вантажів на предмет наявності нелегальних товарів. Процедура проста: при виникненні підозри щодо вантажу чи автотранспорту його обшукують, а потім напряму перевіряють, чи відпускали цей вантаж зі складу, що вказаний у документах. Якщо ні, то вантаж вилучається. А взагалі держава має захищати ті галузі, які наповнюють бюджет, і криміналізувати ті злочини, які цьому перешкоджають”, — наголосив Г.Москаль.

Також посадовець переймається й подальшою долею контрабандних товарів, що вилучають на кордоні.

“Мною направлене офіційне звернення до Державної фіскальної служби України з пропозицією привселюдно нищити конфіскований товар прямо там на кордоні. Бо вилучення зазвичай проходить помпезно із залученням ЗМІ, а куди воно потім усе дівається — для всіх є загадкою. Але відповіді ми ще не отримали”, — відзначив Г.Москаль.

Голова Закарпатської облдержадміністрації пояснив, чому виступає за знищення конфіскату. “В Україні неодноразово траплялися випадки, які мали б стати уроком, та ми не робимо висновків. Наприклад, убивство мера Феодосії з обрізу, який за документами ще три роки тому був утилізований у Тернопільській області. Тобто навіть зброя потрапляє на вторинний ринок. З цим слід боротися!”, — пояснив він.


УНН

admin

Коментарі :


25.08.2015 13:19 Прибиральниця

а контрабандистів?


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат