Балога продовжує розкрадати ліс та забирає роботу у місцевих жителів

admin 12.08.2015 12:11 ПОДІЇ

В Заповіднику “Синевир” триває незаконна вирубка лісів. Жителі місцевих регіонів не можуть протидіяти корупційним схемам, адже їм загрожують та перекривають шляхи до лісу. В то же час в Мукачеві, не зважаючи на мораторій Президента, триває   відвантаження деревини.


За різними схемами в   заповіднику “Синевір” проводиться масова вирубка здорових дерев. Результатом схеми саме “санітарної вирубки” стає прикритий прибуток 40-50 відсотків від продажу лісу, який проходить “мимо” – каже колишній лісівник Велико-Бичківського лісництва Василь Комораш. Ділова сировина, що шляхом регіонів реалізовується лісовими господарствами краю, складає мізерну частку. Реалізовують вирубані ліса під марку технічної сировини та дров. Аби не було “витіку інформації”, на незаконну вирубку залучають робочих з інших областей. Отже жителі місцевих селищ та міст не мають роботи.

Після призначення головою ОДА “правильної” людини, політичний монополіст Віктор Балога та його родич Василь Петьовка отримали більше можливостей для реалізації корупційних амбіцій в лісовій галузі. Призначений Балогою Василь Губаль віддав місце головного лісника Закарпаття “своїй людині” – земляку і давньому другу Михайлу Липчі. За інформацією від колишнього лісовика Комороша, навіть екологічна інспекція та контроль за лісом виконувалися “правильними” людьми. Сьогодні бачимо незаконну вирубку, про яку є свідчення, та вивезення лісу з Мукачева – міста Віктора Балоги.

Загалом, за словами ветеранів лісової галузі, котрі віддали професії понад 30 років, з приходом до влади на Закарпатті родини Балог між керівництвом лісової галузі краю та лісгоспами була налагоджена система фінансових відносин поза межами бухгалтерського обліку і звітності – повідомляло видання Transkarpathian.news на початку липня поточного року. Саме тоді сталі відомі основні схеми розкрадання лісів –   зменшення діаметрів дерев при їх відведенні у рубку, зміна сортності дерев, зміни площі лісосіки, збільшення кількості дерев відносно матеріалів відводу а також рубка дерев за межами лісосіки, рубка не тих дерев, що зазначені в матеріалах відводу, навмисне пошкодження дерев під час проведення лісозаготівельних робіт до ступенів припинення та не припинення росту.

Одночасно з тим, процес реформування лісової галузі з призначенням її нового очільника Ковальчука вже два місяці перебуває у стагнаційному періоді. Робочі засідання, що проводяться в Державному агентстві лісових ресурсів, знову закриті для громадськості і профільних організацій. В Держлісагентстві пояснюють це прагненням до конструктиву, але всі процеси, які відбуваються в стінах центрального органу влади, що опікується лісовою галуззю, знову, як і за часів Сівця і Чернякова, залишаються прозорими і ефективними лише на словах – пише Обозреватель.

І поки деревообробники прагнуть змін на краще, лісогосподарські підприємства під патронатом Держлісагентства з “правильними людьми” Василя Петьовки та Віктора Балоги готуються до них по своєму: розробляють нові схеми для “лісової мафії” і можливості для збагачення тих посадових осіб, які з підписанням згаданого закону опинились під загрозою втрати прикритих заробітків від експорту деревної сировини.

http://vsapravda.info/?p=66807

admin

Коментарі :


13.08.2015 20:03 сатана

керує далі! Шоб узе здихалося мукачево свого "спасителя-іуду" із завидова!


12.08.2015 23:30 не лише ліс

Вся трагедія Мукачевае і регіону-це сімейство балогів із своїми правилами ігри! А якщо у когось є сумнів, то ліпше не переконуйте нікого, бо вам розкажуть шо і по чому, як і коли, скільки і де, чому так, а не так, а вообще Балога має відповісти за всі злочини! Алекс Ровт-це мукачівець, який себе забруднив чорними справами із балогами, питьовками по дерибану Мукачева і області, що продовжається і далі сьогодні. Но они ці вальцмани і завидівські шуллери не вічні! Все.КРАПКА!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат