На Закарпатті представники ОБСЄ вивчають забезпечення прав ромів

admin 25.06.2015 10:09 СОЦІО

Експерти ОБСЄ Ідавер Мамедов та Стів Веслер в рамках робочого візиту на Закарпаття обговорили з владою області проблеми, які стосуються забезпечення прав ромів.


«В Україні та на Закарпатті, зокрема, ми вивчаємо комплекс питань захисту ромської меншини, які здійснюються органами влади як у контексті складної ситуації на сході держави, так і в ширшому плані», – повідомив Ідавер Мамедов.
На Закарпатті експерти зустрінуться з групами ромських громад та з представниками неурядових організацій. Крім того, обговорять зі співробітниками міліції питання взаємодії з ромськими громадами. Фахівці цікавилися процесом документування ромів, їх соціальним захистом, проблемами освіти і виховання.
Наразі в області проживає близько 14 тисяч ромів (це за офіційними даними перепису населення, що проводили в 2001 році). Однак, як зазначила заступник начальника відділу національностей та релігій Закарпатської ОДА Наталія Шутанич реальна їх кількість більша у декілька разів, адже згідно з даними лікувально-профілактичних закладів області загальна кількість ромського населення складає майже 48 тисяч осіб.
Експерти ОБСЄ також цікавилися чи спостерігається міграція ромів зі сходу країни на Закарпаття. В міграційній службі наголосили, що таких випадків в області не зареєстровано.
Експерти перебуватимуть на Закарпатті до 26 червня. У четвер та п’ятницю вони відвідають Мукачеве та Берегове, де, зокрема, зустрінуться з представниками ромських громад та міліції, – повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.


mukachevo.net

admin

Коментарі :


25.06.2015 20:22 вася

на інших представниками ОБСЄ плювати?


25.06.2015 13:52 Роман

Права? А більше нич їм не треба?


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат