Як відібрати приміщення   у трудового колективу:   мукачівський досвід

19.06.2015 20:17 СОЦІО

8 відкритих кримінальних справ проти працівників Мукачівського ОСТК ТСОУ (колишнього ДТСААФу) — такий результат боротьби колективу товариства проти системи.


Чотири справи вже завершилися реальними термінами. Їх вина тільки у тому, що вони хочуть зберегти своє місце роботи. А їх робота залежить від приміщення, на яке вже дехто «поклав око».

Мова йде про другий поверх Будинку русинів у Мукачеві. 800 квадратних метрів у центрі міста — справді ласий шматок. 300 з них належать Мукачівському ОСТК. Працівники не на камеру називають прізвища «замовників». Як прокоментували нашому виданню провідні експерти з нерухомості у Мукачеві, за такі приміщення можна сміливо встановлювати ціну у 700 американських доларів за квадратний метр. Отже, «ціна питання» — півмільйона доларів За сьогоднішнім курсом це — 11 мільйонів 760 тисяч гривень. Скільки чиновників можна купити і скільки людей можна посадити за грати за ці гроші? Відповідь на це питання, на жаль, отримаємо тільки після завершення цієї епопеї. До слова додамо, що балансова вартість нерухомості осередку — 44 тисячі гривень.

Щоб здійснити оборудку, задіяні досвідчені юристи, колишні чиновники високих рангів та цілий ряд держслужбовців. Повністю ігноруючи права членів місцевого осередку, обласне керівництво лобіює призначення у Мукачево «свого» керівника — колишнього обласного військового комісара М. Ферка. Коли Євгенія Терьошкіна, обласного керівника ТСОУ, запитали, яким вимогам має відповідати людина, щоб стати директором спорт-техклубу, той відповів прямо: «Достатньо бути моїм близьким другом». Той факт, що, згідно зі статутом, керівника повинен обирати сам осередок, уже нікого не цікавить.

Колектив, можливо, і не дуже би сперечався, якби не минуле Ферка. Саме за час його керівництва у військкоматі почався жвавий розпродаж майна Міноборони. Згадайте долю колишньої будівлі військкомату на вулиці Грушевського. Можливо, за такі заслуги Ферко був підвищений до обласного військового комісара. По області військкомати мали безліч ласої нерухомості. Тут його знання теж знадобилися. Здобувши досвід на власності військкоматів, після звільнення з лав обкрадених Збройних сил України, він взявся за цивільне майно... А слідчі дії, що проводяться щодо розкрадання майна в особливо великих розмірах, стоять без руху. Бо військова прокуратура у особі слідчого Крижанівського ніяк не може знайти самого Ферка, щоб вручити підо­зру. Інша справа з трудовим колективом Мукачівського ОСТК ТСОУ — судові засідання проходили швидше, ніж звинуваченим надходили повістки.

Допоки був живий Гаврило Ілліч Черепаня, який пропрацював головою спортивно-технічного клубу 46 (!) років, ніхто не смів зазіхати на майно товариства. Два роки тому, тільки він відійшов у вічність, наче стерв’ятники над ДТСААФом злетілися мисливці за легкою здобиччю. Доля зразкового колективу, який випустив десятки тисяч кваліфікованих водіїв і вважається однією з кращих водійських шкіл у місті, нікого просто не цікавить. «Ви прете проти системи, а вона вміє ламати людей», — неодноразово чує трудовий колектив. Але здаватися не збирається.

Зрозуміло, що єдиною метою призначення є заволодіння майном спортивного клубу. Як стверджують працівники Мукачівського ТСОУ, покійний Гаврило Черепаня хотів забезпечити спокійне майбутнє клубу і вніс свою статутну частку. Щоб зберегти «приватизовані ДТСААФи»,

засновники вдалися до таких хитросплетінь зі створенням «підорганізацій», що тепер і самі потерпають від юридичного колапсу.

Звичайно, хочеться зберегти і гарний колектив, і їх базу, у яку вони вклали чимало зусиль та коштів. Наша редакція мала можливість порівняти ужгородську та мукачівську бази колишніх ДТСААФів. Якщо у Мукачеві база примножується, то в Ужгороді на її території вже відкрито чимало незрозумілих фірмочок, приватних будинків, є навіть сауна. А під’їзні дороги, на яких вчаться їздити майбутні водії, з натяжкою заслуговують називатися проїжджою частиною.

Єдине, що залишилося колективу, щоб урятувати себе та майно від нахабного захоплення, це надання максимального розголосу. Вони вже звернулися за допомогою до ряду громадських організацій, зокрема Народної ради Мукачівщини, Антикорупційного нагляду, Громадської ради при УМВС у Закарпатській області, тепер звертаються до всіх ЗМІ, які готові їх підтримати.

Залишається тільки сподіватися, що здоровий глузд візьме гору над жадобою наживи і кваліфікований колектив надалі готуватиме хороших водіїв.

Коментарі :


20.06.2015 20:55 ужгород

у 2006-2008 рр.призначений директором Ужгородського СТК, зять Терьошкіна( прізвище не памятаю) довів до розвалу, банкрутства дану установу.Усе для власної наживи.Так ця сімейка допомагає обороні країна. Сама проста шарашкіна контора-Рога ві копита.


20.06.2015 20:52 активіст

В кінці 2014 рокуавто голова Терьошкін намагався окольними путями викупити авто КІА, але шахрайська оборудка не вдалася, так як авто знаходилося в кредиті в банку, який збанкрутував-вартість авто біля 400 тисяч гривеньЮ а хотіли шахраї Терьошкін із своїм зятєм придбати це авто за залишколвою вартістю. За які заслуги перед державою   ці "профі" дерибанять майно колективу? Де прокуратури, де міліція?


20.06.2015 20:47 до правоохорнних органів

куди поділося майно комітету ТСОУ, кому воно продано і за яку вартість?
У 2012 році було продано авто Нісан тіана класу люкс, який знаходився на балансів ТСОУ-це було службове авто голови обласного комітету Терьошкіна Є.М., якому незабаром 80 років, а апетити зростають.


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат