На першому міжнародному фестивалі «Василля» власну продукцію представили понад 120 виробників із різ

\ 12.01.2018 23:13 ПОДІЇ

 

Гастрономічний і колядницький фестиваль звеселятиме своїх відвідувачів святковими атракціями до неділі, 14 січня.

В Ужгороді офіційно відкрили масштабний міжнародний фестиваль вина «Василля». Учасниками гастрономічного свята стали понад 120 виробників вина, меду, сиру та іншої смачної продукції з усього Закарпаття, а також Львівщини, Прикарпаття, Тернопільщини, Буковини, Рівненщини, Полтавщини. Крім них власну виноробну продукцію на «Василлі» представили виробники Угорщини, Польщі, Словаччини, Румунії, Німеччини та Македонії, які й надали фестивалю статус міжнародного.

Вітаючи учасників та гостей «Василля», Геннадій Москаль зазначив:

– Ми впевнені, що наступного року географія представлених напоїв та страв фестивалю стане ще ширшою. Адже участь у «Василлі» безкоштовна, обласна й міська влада роблять усе, щоб учасників було якомога більше, а гості змогли продегустувати вина і закуски, купити сувеніри без різних накруток. І так буде й надалі! Щиро вітаю всіх зі святом – гарного вам відпочинку, смачного вина і щасливого Нового року!

Разом із головою обласної ради Михайлом Рівісом Геннадій Москаль продегустував вина місцевих та закордонних виробників. До керівників краю приєдналися представники дипломатичних установ та гості із прикордонних регіонів сусідніх країн: заступник маршалка Підкарпатського воєводства (Польща) Марія Куровська, Віцевоєвода Підкарпатського воєводства Піотр Пільх, Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Мірослав Мойжіта, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла, Генеральний консул Польщі у Львові Рафал Вольскі…

Програма фестивалю «Василля» окрім дегустації вина пропонує на площі Театральній оригінальну розважальну програму. Завтра (13.01) з 10-ї години до свята долучаться колядницькі гурти та вертепи з усієї області. Близько 15 вокальних ансамблів, хорів, бетлегемів з усіх районів Закарпаття – учасники фестивалю «Коляди у старому селі», який триватиме цього дня, – розпочнуть свято на Театральній і видовищною ходою, запальною музикою закликатимуть перехожих долучитися до дійства, що розгорнеться на території Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту. Увечері, о 19.00, заслужений академічний Закарпатський народний хор виступить зі сцени на Театральній площі з великою програмою «На старий Новий рік».

Перший міжнародний гастрономічний і колядницький фестиваль «Василля»   звеселятиме своїх відвідувачів святковими атракціями до неділі, 14 січня.

\

Коментарі :


13.01.2018 21:03 Олежка

Москаль ходить на фесты, а порядок у центри миста не наведе. Геннадий Москаль коли конфискуете и повернете Корону Ужгороду


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат