Як отримати ідентифікаційний код дітям до 16 років

admin 24.04.2013 10:25 СОЦІО

Дитина, яка не досягла шістнадцяти років або є неповнолітньою і ще не має паспорта, не може самостійно отримати документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі («ідентифікаційний код»). Замість неї це може зробити один з батьків (усиновитель, опікун, піклувальник).


Для цього необхідно пред’явити свідоцтво про народження дитини та документ, що посвідчує особу одного з батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника). Якщо свідоцтво про народження дитини видане не українською мовою, то треба подати засвідчений у встановленому законодавством порядку переклад такого свідоцтва українською мовою.
Документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі видається протягом п’яти робочих днів з дня звернення фізичної особи її законного представника або уповноваженої особи до державної податкової інспекції за місцем проживання. У такому документі зазначається реєстраційний номер Облікової картки.
Фізичні особи - громадяни України, які не мають постійного місця проживання в Україні або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, отримання доходів, місцезнаходження іншого об’єкта оподаткування, можуть звернутися за отриманням документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, до будь-якої державної податкової інспекції. У такому разі строк видачі документа може бути продовжено до десяти робочих днів.
З початку року за отриманням «ідентифікаційного коду» до ДПІ у м. Ужгороді звернулось 1390 осіб, серед них 1176 - особи до 16 років.  

admin


За матеріалами ДПІ у м.Ужгороді

ТЕГИ : ідентифікаційний кодПодатковаУжгородЗакарпаття

Коментарі :


07.08.2020 13:19 РІО

Едуард і Людмила, телефон ДПІ в Ужгороді: (0312) 61-30-15.


06.08.2020 17:22 Едуард

А можна зробити індефіційний код в 15років без паспорта?


28.03.2020 13:07 Людмила

Якщо немає приписки в дитини(16 років) ,чи можна зробити ідентифікаційний код?Які потрібні документи?


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат