Обласна прокуратура позивається проти міської ради Ужгорода

Прес-служба прокуратури Закарпатської області 29.01.2018 22:13 РАТУША

Прокуратура області добивається визнання незаконними і скасування рішень Ужгородської міської ради та витребування земельної ділянки довкола ресторанного комплексу «Кардинал» на користь громади міста подано касаційну скаргу до Верховного Суду України.

Прокуратурою області подано касаційну скаргу до Верховного Суду України на рішення місцевих судів, яку серед іншого мотивовано й тим, що метою оспорюваного рішення органу місцевого самоврядування є незаконна безоплатна передача землі комерційного призначення у спосіб який не передбачений земельним законодавством.

Йдеться про рішенням Ужгородського міськрайонного суду, яким у серпні 2017 відмовлено у задоволенні позову заступника керівника Ужгородської місцевої прокуратури в інтересах держави до Ужгородської міської ради та фізичних осіб   про визнання незаконними і скасування рішень Ужгородської міської ради та витребування землі загальною площею 0,3511 га, що розташована довкола ресторанного комплексу «Кардинал» (раніше «Будапешт-Імпекс») на користь територіальної громади м. Ужгорода, що була протиправно передана у власність із земель комерційного призначення в землі для будівництва і обслуговування житлового будинку.

Прокуратурою області на вказане рішення було внесено апеляційну скаргу, проте апеляційним судом таку було залишено без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

Суди обох інстанцій, попри наявну правову позицію Верховного Суду України з цих питань, помилково мотивували свої рішення тим, що зміна цільового призначення земельної ділянки передбачає зміну категорії земель, зміна ж використання земельної ділянки в межах однієї категорії земель не має наслідком зміну цільового призначення.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

ТЕГИ : Кардинал

Коментарі :


31.01.2018 04:01 Ирина

Корону также нужно вернуть, таким же способом


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат