В центрі Ужгорода стару чеську бруківку замінили цементною

11.01.2018 22:41 РАТУША

 

"В Рафанді виконують отой Громадський проект, я так розумію. Прорубали той пожежний проїзд. І заклали плиткою багнюку. Але навіщось заодно і виколупали кам’яну вічну бруківку на тротуарі вулиці Гойди і замінили її тою дешевою плиткою, яка скоро почне крошитися", - пише на своїй сторінці у ФБ ‎Sasha Rabshun.

"Який глибокий сенс цього? Хто приймав рішення і давав команду? Тепер гарна, акуратно викладена бруківкою довга вулиця переривається отим рагульством. Не можна було плитку докласти до тротуару? Навіщо виколупувати?

І як завжди у нас – дорогезну бруківку просто викинули на купу поряд, як непотріб. І залишили на невизначений час. Бери не хочу. Здається, одного разу хтось з чиновників казав, що метр такої справжньої бруківки коштує 4 тисячі гривень. І мене завжди дивувало, що вони отак просто кидають її при тих же ремонтах, знаючи що потроху народ порозтягає".

***

"Напевно, це сталося безпосередньо напередодні Різдва. "Подарунок", не інакше, - пише Lina Degtyaryova на своїй сторінці. - Бо я ж не раз там проходила, передбачаючи подібну долю старої унікальної бруківки, і намагалася слідкувати за процесом. Зараз цей пожежний в'їзд (безперечено потрібний проект по суті своїй, особисто підтримувала, переживала і агітувала за нього, і настільки жахливий за способом виконання) в середовищі Малого Ґалаґова виглядає як металопластикові вікна на середньовічному замку.

Шрам з чужорідного матеріалу, врубаний в делікатний стильний простір. Ніхто й не думав заморочуватись підбором матеріалу, текстурою, тим більше перекладанням старої кам'яної бруківки тротуару, яка успішно трималася майже 90 років і повинна була там залишитись.

Отак, метр за метром, зникає місто. Все, чого торкається рука місцевої влади, мера особисто та армії його фанатів, перетворює наше місто на зовсім нове, інше, невпізнаване. Місто сараїв з пластмаси і кізяків. Армія фанатів мера повторює в цей час мантру: "він же ХОТЬШОСЬ робить".

Коментарі :


12.01.2018 18:46 Олександр

андреев ничего не сделал для города, под етой ширмою он ворует так как никто из меров вместе с своими фанами   -- при Погорелове такого не было
Я молчу о Короне и Червоной руже, уничтожили исторического значения здания, украли за копейки и решили на етом заработать- почему до сих пор не конфисковали и не посадили Волошина


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат