Журналісти дізнались про доходи та майно обласних та місцевих прокурорів Закарпаття

admin 13.07.2016 10:59 ПОЛІТИКА

Про роботу всієї прокурори Закарпатської області можна судити по її керівництву. Вже колишній головний прокурор регіону Володимир Янко не тільки далекий від поняття законності, а, навпаки, сам є втіленням корупції, а свої доходи за краще приховувати від громадськості.

І якщо в минулому році він просто «пускав пил» в очі активістів, то в 2016-му просто вирішив не вказувати всі ознаки розкішного життя.

З декларації Янко "випарувались" розкішний особняк, площею 454,4 кв.м і земельна ділянка 1939 кв.м, які належать дружині прокурора.

Дивлячись на свого шефа, не відстають і заступники. Так, перший заступник Іван Шимон носить на руці половину свого річного бюджету. Заступник облпрокурора Ігор Сендак за минулий рік придбав квартиру площею 150 кв.м.

Новоспечене керівництво місцевих прокуратур теж демонструє «голі» декларації – все часто-густо прокурори живуть на одну зарплату, не мають ні житла, ні автомобіля.

Так, перший заступник керівника Берегівської місцевої прокуратури Володимир Жилкін живе на одну зарплату і «користується» будинком на 200 кв.м. Заступник керівника Мукачівської місцевої прокуратури Петро Кюкало «користується» аж двома квартирами площею 51 і 60 кв.м.

Немає нічого свого і у заступника керівника Хустської місцевої прокуратури Петра Бобинича. Автомобілями своїх благовірних «користуються» перший заступник керівника Мукачівської місцевої прокуратури Іван Лендєл, заступник керівника Мукачівської місцевої прокуратури Костянтин Цап, керівник Тячівської місцевої прокуратури Степан Жовнір, заступник керівника Тячівської місцевої прокуратури Юрій Варга.

Володимир Янко

Володимир Янко свій професійний шлях розпочав з самих низів - посади слідчого в прокуратурі районного центру Івано-Франківської області. Далі продовжив будувати кар’єру в рідній області: був спочатку районним прокурором, прокурором Івано-Франківська, доріс до заступника прокурора області.

З приходом нової влади і глобальними кадровими перестановками в органах прокуратури, в січні 2015 року Янко був призначений прокурором Закарпатської області.

Його перебування на цій посаді навряд чи можна назвати спокійним. З самого початку Янко піддався жорсткій критиці з боку активістів за зв’язки з криміналом, а пізніше громадські діячі влаштовували масові акції протесту під стінами облпрокуратури з вимогою його відставки. Його звинувачують в корупції, бездіяльності та кришуванні одіозних чиновників в регіоні, кримінальні провадження, стосовно яких стараннями облпрокурора успішно «спускаються на гальмах».

Про те, що Володимир Янко живе невідповідно до своїх статків – загальновідомий факт. Мало того, він примудряється приховати навіть офіційні дані. Так, в минулому році громадська організація «ДемАльянс» звинуватила його в навмисному приховуванні доходів своїх підлеглих від громадськості. У відповіді на інформаційний запит активістів, замість отриманих у 2014 році доходів прокурорів, їм надали порядок нарахування зарплат, заохочень і кількість ставок в прокуратурі і т.д.

Втім, доходи головного законника області цікавлять не тільки громадських, а й зловмисників. Неприємна історія трапилася з сім’єю Янко в листопаді минулого року: невідомі обікрали квартиру облпрокурора в Івано-Франківську. За даними журналістів, з прокурорської обителі винесли сейф з коштовностями. Сам Янко це спростовував і заявляв тільки про викрадені відеокамеру, фотоапарат, годинник від Генпрокурора та тисячу гривень.

У 2015 році Володимир Янко задекларував трохи більше 495 тисяч гривень загального доходу. З них в якості заробітної плати він отримав 390,5 тисяч. Ще майже 105 тисяч гривень пенсії він отримав

У 2014-му році його єдиним джерелом була пенсія в розмірі 114 тис. гривень. Члени його сім’ї тоді заробили 151 тис. гривень, більша частина з яких – 146 тис. гривень – прибуток від продажу майна, а 5 тис. гривень – від підприємництва.

У власності у Янко квартира площею 104,1 кв.м. і гараж – 26,2 кв.м. Ще одну квартиру площею 89 кв.м. він орендує за 48 тис. гривень. Також облпрокурор є власником "Toyota Camry" 2012 року випуску, яку він зміг придбати в 2014 році за 148,5 тис. гривень при її ринковій вартості мінімум 500 тис. гривень. Крім цього, в робочий час в розпорядженні Янко автомобіль "Mercedes".

Цього року серед членів сім’ї не значиться дружина прокурора. У 2014-му за нею рахувались земельну ділянку в 1939 кв.м. і будинок в 454,1 кв.м. Зокрема, з питанням про таємниче зникнення розкішного особняка з декларації Янко до новопризначеного Генпрокурора Юрія Луценка вже звернулися активісти.

За рівнем своїх доходів не відстають і інші родичі облпрокурора. Виявилося, що 23-річна невістка Марта Янко – справжня мільйонерка. Марта Янко володіє 10% акцій в ряді підприємств зі статутним капіталом в сотні тисяч і навіть мільйони гривень. В її розпорядженні елітний автомобіль "Land Rover Range Rover Evoque". Крім того, вона є власницею будинку площею 603.9 кв.м. в Київській області.

Скільки ще Янко буде шикувати на своєму теплому містечку – невідомо, адже це ще один облпрокурор, який не так давно підписався проти призначення Генпрокурором Юрія Луценка.

Іван Шимон

Перший заступник прокурора Закарпатської області Іван Шимон за час своєї кар’єри попрацював на різних посадах в Закарпатській і Львівській областях, пізніше тривалий час займався забезпеченням законності в стінах ГПУ. На початку минулого року став заступником обласного прокурора Закарпаття. Нинішню посаду він отримав через кілька місяців – у квітні 2015 року. Ходять чутки, що підвищення було зовсім не безкоштовним: обійшлося йому в 300 тис. доларів.

Іван Шимон не поступається своєму шефу в любові до розкішного життя. Так, під час зустрічі з активістами в листопаді минулого року прокурор «засвітив» годинник марки "Breitling", вартістю понад 147 тис. гривень. Звідки такі фінансові можливості? Невже витратив на них весь річний дохід?

У 2015-му майже весь його річний дохід в розмірі 302,5 тис. гривень становила заробітна плата (близько 300 тис. гривень). Ще 2,5 тисяч він отримав від викладацької діяльності. Члени сім’ї прокурора отримали більше 33 тис. гривень доходу від підприємницької діяльності.

У 2014-му зарплата Шимона була в два рази меншою - 126 тис. гривень. Істотно поліпшити своє матеріальне становище допомогли 575 тис. гривень, виручені від продажу майна. Члени сім’ї заробили лише 14,5 тис. гривень.

Що стосується майна, то тут прокурорському сімейству є чим похвалитися. В цілому вони володіють сім’ю ділянками землі. У прокурора – 959 кв.м, +1174 кв.м, 3445 кв.м. і 361,5 кв.м, у його сім’ї – 800 кв.м, 1182 кв.м і 780 кв.м. У власності членів сім’ї ще квартира на 73,5 кв.м.

Майновий скандал розгорівся навколо родичів прокурора в минулому році. Його мати викрили в безоплатній передачі в користування «Правому сектору» двоповерхової будівлі, площею понад тисячу квадратних метрів в центрі Ужгорода, де нібито зберігалася незареєстрована зброя.

На автомобіль Іван Шимон ще не заробив, а ось члени сім’ї володіють іномаркою "Hyundai Santa FE" 2012 року випуску.

Павло Русняк

Заступник прокурора Закарпатської області Павло Русняк з початку своєї кар’єри працював у прокуратурі області. Свою нинішню посаду він зайняв в жовтні 2014 року з посади керівника одного з відділів прокуратури.

Під час своєї служби в обласній прокуратурі Русняк займався не тільки забезпеченням законності в регіоні, а й курирував збір «данини» податковою і міліцією. Тісний зв’язок з податковою у нього теж неспроста: його брат Михайло очолював податкову інспекцію в Хустському районі, потім тимчасово виконував обов’язки начальника податкової інспекції у Виноградівському районі. Можливо, брат допомагає і «правильно» приховати свої доходи.

У 2015 році Павло Русняк свої заробітки збільшив удвічі. За минулий рік він заробив 296,5 тис. гривень. Це ніщо в порівнянні з доходами членів його сім’ї, які за підсумками 2015 року стали справжніми мільйонерами. 1 млн 558 тис. гривень – такий сумарний дохід членів сім’ї прокурора. Велика частина цієї суми – 1 млн 394 тис. гривень – отримані від підприємницької діяльності, яка, судячи з усього, процвітає. Ще 149 тис. гривень отримано від продажу майна. І 14,5 тис. – інших доходів.

Доходи прокурора в 2014 році були скромніші – 161,5 тис. гривень він отримав в якості заробітної плати, ще трохи більше 15 тис. «накапало» відсотків, правда, від неіснуючого внеску. Бізнес родини приніс 966 тис. гривень. 6,5 тис. гривень вони отримали страхових виплат і 14,5 тис. – інших доходів.

У власності прокурора земельна ділянка площею 1500 кв.м, будинок 270 кв.м і гараж 35 кв.м. Ще однією ділянкою 2400 кв.м володіють члени його сім’ї. У них також є будинок площею 197 кв.м, гараж – 87,4 кв.м і інше нерухоме майно площею 653,6 кв.м.

Їздить прокурор на автомобілі "Honda Legend" 2006 року випуску, а його сім’я на "Toyota Land Cruiser Pradо" 2008 року випуску.

Ігор Сендак

Уродженець Львівської області – заступник прокурора Закарпатської області Ігор Сендак за час роботи в органах прокуратури встиг попрацювати в відомствах Львівської та Чернігівської областей. До свого призначення на нинішню посаду очолював один з відділів в прокуратурі Львова.

Успішна кар’єра Сендака не в останню чергу склалася завдяки його батькові – екс-голові Дрогобицької РДА Михайлові Сендаку. Зв’язки впливового родича допомогли зам’яти і звинувачення СБУ проти молодого прокурора і його заступника у вимаганні хабара з директора дитячого будинку-інтернату в 2012 році.

Проте, всі звинувачення на адресу Ігоря Сендака не заважають йому і далі підніматися по кар’єрних сходах і примножувати свої капітали.

У 2015-му його річний дохід прокурора виріс більш ніж в два рази і склав 250,5 тис. гривень, отримані в якості заробітної плати. Дружина прокурора, займаючись підприємницькою діяльністю, зуміла заробити 820 тис. гривень.

Так само і в попередні роки, весь його дохід складався з однієї заробітної плати: в 2014-му – 106 тис. гривень, в 2013-му – 95 тис. гривень. Щорічно росли і доходи сім’ї: в 2013-му – 278 тис. гривень, у 2014-му – 450 тис. гривень.

Сендак весь минулий рік жив тільки на зарплату в 106 тис. грн. А ось в 2013-му році його зарплата була майже на 10 тис. грн нижче – він отримував 95 тис. грн. на рік. Зросли і доходи сім’ї прокурора в минулому році: заробіток склав 450 тис. грн від підприємництва Це при тому, що ще два роки тому дохід не перевищував 278 тис. грн.

У власності у прокурора земельна ділянка площею 2500 кв.м. і дві квартири – 145 і 150 кв.м, одна з яких була придбана в минулому році, а також спільне з дружиною інше нерухоме майно площею 153,4 кв.м.

Їздить Ігор Сендак на "Volkswagen Touareg" 2008 року випуску, який належить дружині.

Ігор Римарук

Заступник прокурора Закарпатської області Ігор Римарук народився і почав кар’єру в Івано-Франківській області, де більше 10 років пропрацював у судовій системі. Потім працював на різних посадах в прокуратурі області та дослужився до посади першого заступника облпрокурора Івано-Франківщини. На нинішню посаду заступив з квітня 2015 року.

У 2015-му Римарук зовсім не бідував і за минулий рік задекларував 167 тис. гривень сумарного доходу, який повністю складається із заробітної плати. Дружина прокурора отримала 50 тис. гривень в якості заробітної плати.

На одну зарплату вони прожили і 2014-й рік. У самого Римарука вона склала 117 тис. гривень, у його дружини – 103 тис. гривень.

З власності у прокурора – одна квартира площею 74 кв.м. Ніякого майна у його дружини офіційно не числиться. Чи не обзавелося прокурорське сімейство і автомобілем.

Дохід першого заступника керівника Берегівської місцевої прокуратури Володимира Жилкіна в 2015 році складався з однієї зарплати старшого прокурора Берегівської міжрайонної прокуратури і становив близько 105 тис. гривень. Члени його сім’ї теж жили тільки на зароблені 44 тис. гривень.

Жилкін – черговий представник «бездомних» прокурорів. Власного житла ні у нього, ні у його родини немає. Але не обійшлося без добрих людей, які дали прокурору в користування будинок на 200 кв.м. Члени його сім’ї володіють ділянкою, площею 1000 кв.м.

Згідно з декларацією, пересувається Жилкін на "Volkswagen Caddy" 2001 р.в.

Заступник керівника цієї місцевої прокуратури Віталій Свистак, як і його колега, в 2015 році на посаді Свалявського району прожив на одну зарплату в 133 тис. гривень. Ще майже 87 тис. Заробила його дружина.

У 2014-му свій річний дохід, крім 142 тис. гривень заробітної плати, Свистак поповнив ще й 160 тис. Гривень горезвісних «інших доходів».

У власності у прокурора одна квартира площею 99.5 кв.м. Свистак володіє ділянкою площею 1 873 кв.м, у членів його сім’ї ділянок цілих три – на 612, 6000, 800 кв.м.

Є у прокурора і автомобіль "Ford Focus" 2007 р.в.

Головний законник Мукачівської місцевої прокуратури Олександр Братюк раніше обіймав посаду прокурора Мукачівського району. Згідно з декларацією, це тепле містечко принесло йому в минулому році трохи більше 138 тис. гривень доходу. Дружина прокурора заробила істотно менше - 65,5 тисяч, з яких зарплата 57 тис. гривень, решта – інші доходи.

У 2014-му прокурор також жив на одну зарплату, яка становила близько 152 тис. гривень. Його дружина найбільше заробила трохи більше 46 тис. гривень, більша частина з яких - зарплата.

Спільно прокурорське подружжя володіє земельною ділянкою площею 800 кв.м і квартирою на 48 квадратів. Ще дві ділянки 610 і 255 кв.м – у одноосібній власності подружжя. Також у власності будинок на 152 кв.м і два автомобілі - "Daewoo Lanos" 2005 року випуску і "Nissan Qashqai" 2012 року випуску. У прокурора - Тойота Camry 2010 року випуску.

Не забувають відкладати і на «чорний день». На рахунках у Олександра Братюка 16,5 тис. гривень, у його родини – всього 1,5 тисячі.

Перший заступник керівника Мукачівської місцевої прокуратури Іван Лендєл до призначення був прокурором Воловецького району. На цій посаді в минулому році він заробив трохи більше 160 тис. гривень. Ця сума і склала весь його річний бюджет. На одну зарплату, розміром в 31 тис. гривень, живе і дружина прокурора.

Так само і в 2014-му подружжя прожило на одну зарплату: у прокурора вона склала 132,5 тис. гривень, у його дружини – 23 тис. Гривень.

Спільно вони володіють квартирою, площею 66,7 кв.м. Іван Лендєл - власник ділянки на тисячу квадратів, його дружина – дві ділянки по 800 квадратів. Є з чого вибрати і в гаражі у подружжя прокурора - в її розпорядженні аж три автомобілі – "Chevrolet Aveo" 2003 р.в., "Hyundai Elantra" 2007 р.в. і "Skoda Octavia" 2011 р.в.

Список прокурорів без даху над головою продовжує і заступник керівника Мукачівської місцевої прокуратури Костянтин Цап. У 2015-му на посаді прокурора Міжгірського району він заробив 162,5 тис. гривень. Ще 80,5 тис. - річний дохід його дружини.

У 2014-му він заробив трохи менше - 126,5 тис. гривень. Дохід його батьків – трохи більше 31 тис. гривень.

Проживає прокурор в орендованій квартирі 95,5 кв.м, на оплату якої він витрачає 18 тис. гривень. Зі «свого» у нього тільки земельна ділянка, площею 4827 кв.м.

Автомобіль "Mazda-3" 2008 р.в. з’явився в декларації тільки в 2015-му, і також записаний на членів його сім’ї.

Ще один заступник керівника Мукачівської місцевої прокуратури Петро Кюкало до свого призначення обіймав посаду старшого прокурора одного з відділів прокуратури Закарпатської області. У минулому році він заробив трохи менше своїх колег - 105,5 тис. гривень, дружина - трохи більше 45 тис., З яких зарплата - 29,5 тис. гривень, майже 14 тис. - інші доходи. Не обійшлося і без матеріальної допомоги в розмірі 1700 гривень.

У 2014-му доходи прокурора становили 87 тис. гривень, а членів його сім’ї - майже 69 тис. гривень.

Власним житлом Петро Кюкало похвалитися не може, зате може порадіти, що має таких добрих друзів, які безкоштовно дали в користування прокурору дві квартири площею 51 і 60 кв.м, в одній з яких він прописаний, а в іншій ˜– проживає.

А ось в 2014-му декларація Кюкало не виглядала так скромно. Крім подружжя, серед членів сім’ї були вказані ще батьки і бабуся прокурора. У їх власності значилося аж шість ділянок землі і два будинки площею 145 і 206 кв.м.

Автомобіль "Chevrolet Lacetti" 2005 р.в. також у прокурора все лише в користуванні.

На утриманні у добрих самаритян і керівник Тячівської місцевої прокуратури Степан Жовнір. Раніше він обіймав посаду прокурора Тячівського району і в минулому році заробив 126 тис. гривень. Дохід його дружини – 91 тис. гривень, в основному складався з прибутку від відчуження майна і 800 гривень інших доходів.

Трохи більше 75 тис. гривень Степан Жовнір заробив в 2014-му. Його дружина отримала всього близько 8 тис. гривень інших доходів.

У власності у прокурора тільки 2 га землі і квартира площею 34,31 кв.м. Він «користується» і з автомобілями "Toyota Avensis" 2011 р.в. – дружини, і "Volkswagen Transporter" 2007 р.в. – його власносты. Ще один автомобіль "Volkswagen Beetle" 2002 р.в. також у власності подружжя. Потрібно відзначити, що всі ці автомобілі з’явилися в декларації лише в минулому році.

Перший заступник керівника Тячівської місцевої прокуратури Віктор Кузан до призначення був прокурором Рахівського району і в 2015-му році на цій посаді він заробив 165,5 тис. гривень. Це і склало його річний дохід. Зарплата дружини прокурора була вища – майже 180 тис. Гривень.

Майже однаково заробляли подружжя в 2014-му - трохи більше 166 тис. гривень кожен.

Сам прокурор володіє двома ділянками землі, площею 702 і 534 кв.м і квартирою 62,4 кв.м. Спільно з дружиною вони є власниками ще однієї квартири, площею 48,6 кв.м. На членів сім’ї зареєстрований і гараж 15,3 кв.м.

Власного автомобіля у прокурора і його сім’ї немає. Він користується "Toyota Corolla" 2011 р.в.

Прокурорська правда

PMG.ua

admin

Коментарі :


14.07.2016 22:11 шрек

гарі поттер рулить! у руслана бідовара і у його мамки вілли теж построєні в стилі каштіль-побудовані на кревні чесно зароблені на дердїжавну зарплату.


13.07.2016 20:01 забули

а про Братюка Сашу чом не пишете, того што у Мукачеві прокурор? побудував хату на землях, на якиї видали усім босам всупереч закону, на водозаборі, місцевість у Мукачеві у народі називають Баняски. Через сесії міськради все заонно рішили, а тепер ще тим ушитким перевертням в погонах, які там побудувалися тягнуть за рахунок місцевого бюджету долрогу! все законно! Чому не перевірять, як прокурор міста племяннічок старогокорупціонерав Бенци братюк олександр має совість будувати в незаконнийметод власний маєток???? про людські очі жиє в службовій квартирі жінки яка робить в корумпованому МДУ.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат