Стрілянина в Ужгороді – пшик, який відлякає туристів, — розповідає ужгородець Іван Сікорський

admin 20.05.2016 10:03 КРИМІНАЛ

Як відомо, одного з активістів Ужгорода Євгена Рахімова було поранено з травматичної зброї на місці реконструкції готельно-ресторанного комплексу «Корона». Євген з посмішкою на обличчі виклав в інтернет фото поранень, а сьогодні вже спокійно дає прес-конференцію   про цей інцидент.


А тепер проаналізуйте інформаційний простір України. Всі центральні телеканали, інтернет-видання подають сенсаційну інформацію під заголовками «В Ужгороді депутат в ресторані постріляв людей». А тепер скажіть, хто з раціональних переляканих українців захоче їхати в Закарпаття на відпочинок, якщо ще в головах українців свіжі спогади про мукачівську стрілянину, а тут тобі ще й стрілянина в Ужгороді. Не туристична область, а ганстерська як мінімум.

А все через що? А через те, що давні непримиренні вороги, депутати міськради Іван Волошин та Роман Богуславський вигадують нові методи помсти один одному. Останній випадок просто ідіотський: опоненти Волошина розкручують істерію в мережі, що на місці реконструкції «Корони» хочуть знести фасадну стіну і потрібно йти рятувати ту стіну. І йдуть, бовдури, заходять на територію, провокують конфлікт і такий самий доведений до істерики депутат-бовдур Волошин, у якого однозначно фінансові зобов’язання   перед інвесторами-замовниками, вважає, що має право непроханих гостей налякати травматичним пістолетом, щоб не лізли на приватну територію.

От і все. А подію роздмухали до всеукраїнських масштабів.

А тепер питання до активістів: чого ви хочете? Просто дайте відповідь на просте питання: що потрібно зараз зробити з тими залишками «Корони»? Реприватизувати? Добудувати? Зруйнувати повністю? Що саме ви хочете? Забрати від Волошина і віддати іншому бовдуру? Повернути в комунальну власність ці руїни і нехай вони там так і залишаються ще років 50, бо у міської влади ніколи не буде грошей, щоб побудувати там щось. І, в принципі, що це повинно бути, якщо воно буде повернуте в комунальну власність? Ви уявляєте комунальний ресторан чи готель? Звичайно, ні. А поліклініку на місці «Корони» ніхто не побудує.

Тому будьмо реалістами: бій за «Корону» було програно ще тоді, коли її фактично вкрали від міста за копійки. Зараз, коли вже там лише руїни, можна лише «насолити» новим власникам різними протестами, судами і прокуратурою. Але та ж таки прокуратура вже чітко дала зрозуміти: «Корона» втрачена.

Свого часу слідчим відділом прокуратури Закарпатської області було завершене досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом протиправних дій службових осіб департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, КП «БТІ м. Ужгорода», а також підприємства-оцінювача, яке проводило оцінку готельно-ресторанного комплексу «Корона» під час проведення приватизації.

Службовим особам комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації м. Ужгорода» та підприємства-оцінювача було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість) та ч. 1 ст. 357 КК України (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження), та направлено обвинувальний акт стосовно зазначених осіб з угодами про визнання винуватості до суду. Ну заплатить хтось штраф, або навіть отримає умовний термін. Але те, що сталося зараз з «Короною» вже немає зворотнього шляху.

Чому ужгородці не провели масштабних акцій у той час, коли   було проведено цей шахрайський псевдоаукціон 2012 року при Вікторові Погорєлову. Або чому не провели акцій тоді, коли   у 2014 році при тимчасовому мерові Вікторові Щадею ужгородську «Корону»… перепродали.

Адже відповідно до Договору купівлі-продажу, факт передачі «Корони» в інші руки стався 15 квітня 2014 року, коли місто очолював Віктор Щадей.   Під договором про перепродаж стоїть підпис приватного нотаріуса М. А. Малинич — дружини кума згаданого депутата Івана Волошина А. Малинича — колишнього заступника прокурора Ужгорода, який неодноразово прикривав Волошина.

Ось текст із ЗМІ:

«Відповідно до тексту договору, формальний власник ТОВ «ГОТЕЛЬ ПРОЕКТ КОНСАЛТИНГ ЛТД» в особі Андрія Захарченка, від імені якого і провернули свого часу аферу з купівлею «Корони» і який за це списав борг у 500 тисяч фактичному реалізаторові цього проекту — депутатові Іванові Волошину, продав об’єкт іншій фірмі — ТОВ «БІЗНЕС ЦЕНТР КОРОНА» в особі Андрія Жомова.

При цьому ця фірма, як свідчить Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, була зареєстована всього за 6 днів до продажу — 9 квітня 2014 року. А того ж таки 15 квітня, тобто в день продажу, на посаді керівника зазначеного ТОВ «БІЗНЕС ЦЕНТР КОРОНА» А. Жомова оперативно замінив Руслан Футорняк.

І вже «новий» власник, яким, відповідно до того ж ЄДР, числиться абсолютно невідомий Едгар Володимирович Матінко з розміром внеску до статутного фонду в 100 тисяч гривень,   не несе відповідальності ані за занижену ціну придбання об’єкта, ані за те, що у процесі його приватизації бюджет Ужгорода не отримав величезну суму за продаж об’єкта з заниженою на 1000 кв. метрів площею (відповідними довідками зареєстровано факт знесення учбових корпусів А2, А3, Б, В) , ані за руйнування пам’ятки архітектури, адже він купив уже тільки те, що від неї залишилося — голі стіни одного приміщення (літ. А1), підготовлені вже не до реставрації, а до банального євроремонту.

Таким чином, при «закупівельній» ціні об’єкта 8 мільйонів 65 тисяч гривень (хоча і ця ціна занижена в кілька разів), його було продано за… 1 мільйон 258 тисяч 200 гривень. Тобто в шість із половиною разів дешевше.

Таким чином, у одній лише афері з продажем комплексу «Корона» Ужгород і ужгородців обікрали тричі, суттєво занизивши вартість об’єкта, проданого на фіктивному конкурсі, по-друге,   занизивши при викупі площу комплексу «Корона» на 1 тисячу квадратних метрів, що було зафіксовано прокуратурою і порушеною кримінальною справою і за що навіть було засуджено винних осіб із числа виконавців, але місту не повернуто втрачені кошти. І, по-третє, на брехні про обов’язкову умову інвестування 8 млн. грн. у реконструкцію площі Театральної».

Таким чином, місто Ужгород не дорахувалося десятків мільйонів.   А ужгородці промовчали і не повстали ні проти Віктора Погорєлова у час приватизації, ні проти   Віктора Щадея у час перепродажу. А зараз, коли «Корону» вже не врятувати, бо вона знаходиться в глибокій стадії реконструкції, чомусь хтось вирішив, що потрібно «діяти». Запізно. На жаль. А всі ці клоунади з пострілами лише псують імідж міста і відлякують туристів.   Хоча є і позитив. Скоріше за все прокуратура таки повинна притиснути знахабнілого депутата Волошина за застосування зброї в центрі міста. Ну це якщо прокуратура у нас ще незалежна, а не така, яка була в той час, коли Волошин прибирав собі «Корону».

З повагою, Ігор Сікорський, ужгородець

http://prozak.info/Suspil-stvo/Strilyanina-v-Uzhgorodi-pshik-yakij-vidlyakae-turistiv

admin

Коментарі :


20.05.2016 10:10 Волошин

Сікорський, хто ти насправді?


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат