Поїздка за кордон: що потрібно знати про платіжні картки

admin 20.04.2016 11:59 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Літню відпустку, особливо за кордон, варто планувати заздалегідь. Тому, якщо ви збираєтесь відвідати іншу країну, наша стаття буде для Вас просто необхідною.


Ті, хто їздить за кордон дедалі частіше надають перевагу платіжним карткам, ніж готівці. Звичайно, це вигідніше та безпечніше.

Чому?

По-перше, не потрібно декларувати готівку, яку збираєтеся ввозити в країну.
По-друге, все ж таки безпечніше носити з собою картку, захищену пін-кодом, ніж пачку   банкнот.

У якій валюті та картку якої платіжної системи вигідніше відкрити?

Все залежить від країни, в яку збираєтеся. Якщо це Європейські держави, звичайно, краще мати картку у євро. Якщо ж США - відповідно у доларах. Це пояснюється спрощенням у конвертації валюти. Наприклад, у вас гривнева картка, в Іспанії для здійснення покупки, система спочатку конвертує гривні в євро, за банківським курсом. Якщо ж у вас валютна картка у євро, то поповнивши карту, при розрахунках конвертація здійснюватися не буде. Таким чином, не втрачаються гроші.

Також має значення і те, карткою якої платіжної системи ви користуєтеся.

Для платіжної системи Visa основною валютою є американський долар. Це означає, що операції, пов'язані з конверсією валют, будуть проходити через долар. Для платіжної системи MasterCard основною валютою може бути як американський долар, так і євро. Ось це дуже важлива особливість! Тобто операції можуть проходити або через євро, або через долар. Наприклад, така ситуація:

Якщо Ви в Німеччині -   Ваш рахунок у гривнях. Розрахунок за покупку в євро.
- Visa: ГРН - USD - EUR
- MasterCard: ГРН - EUR
Отже,   MasterCard вигідніше, бо здійснюється тільки 1 конвертація.
Отже, висновок:
- у   Європі вигідніше користуватися карткою MasterCard.
- У США - карткою Visa.
- В Україні - без різниці.

Користуючись платіжною карткою за кордоном, банкіри радять не знімати готівку в банкоматі, а розраховуватися безпосередньо карткою у торгових точках. Таким чином вдасться зекономити, адже при безготівкових розрахунках з клієнта не утримується комісія. А також це зручно та швидко: не потрібно носити з собою дрібні гроші та чекати решту.

Дисконтні знижки
Якщо ви є власником однієї з привілейованих карт класу Gold, Platinum чи Infinite, то при розрахунку в готелях, ресторанах, магазинах, можна розраховувати на додаткові знижки. Їх надають як платіжні системи (MasterCard та Visa), так і банки (ознайомитися з усіма знижками та акціями можна на офіційних сайтах банківських установ).

Перед подорожжю за кордон варто попередити свій банк про поїздку та країну перебування та уточнити, чи на карті нема обмеження при розрахунку, якщо ж все таки ліміт встановлено, можна попросити працівників його зняти.
Нехай ваша подорож буде приємною та незабутньою!

Ольга Капітан

http://finansovagramotnist.blogspot.com/

admin

Коментарі :


01.05.2016 16:44 жуст

приятной поездка может и быть.но то что будет незабываемой долгие годы после возвращения домой банк вам будет напоминать вам долго. может так случится,что и всю жизнь.особенно если это кредитка украинского банка какого-ЛЮБОГО УКРАИНСКОГО.уних система одна.береш тищу,отдаеш десять тищ


23.04.2016 17:14 wwf

Неожиданное заявление эксперта!!!

Охрименко: Будем стрелять в Донбассе — будут кредиты МВФ
http://www.xx-centure.com.ua/archives/42338


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат