Жертва ужгородського расистського скандалу виявилася біженкою із Сьєрра-Леоне

admin 28.07.2015 11:06 СОЦІО

Про це повідомив Олег Григор'єв, гіональний координатор Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Закарпатській області.


Чоловік вивчив   ситуацію, яка склалася навколо вчорашньої події у місті Ужгород, коли темношкіру жінку з дитиною виштовхнули з маршрутного таксі та викликали міліцію.

"Сьогодні я, разом з Лариса Романюк, незалежним монітором НПМ (національний превентивний механізм), взяли пояснення у працівників органів внутрішніх справ (патрульна служба) в Ужгороді. Завтра нам мають передати відеозапис та рапорти оперативних працівників щодо ситуації навколо жінки, до якої (за попередньою інформацією, яку будемо перевіряти) були застосовані спеціальні засоби (наручники). Також були взяті пояснення у свідків та працівників автовокзалу. Наразі, ситуація така: молода жінка − Асі, якій 23 роки, півроку назад приїхала з Сьєрра-Леоне в наслідок складної політичної ситуації. В неї маленький хлопчик, якому 8 місяців. Зараз вона тимчасово перебуває в Україні, поки не отримає статус. З її слів, вчора працівники міліції після прибуття за викликом на автовокзал, тримали її в наручниках півгодини. Свої щоденні поїздки молода жінка мотивувала тим, що у неї взагалі нема грошей та одягу, лише маленька дитина на руках.



А зараз, друзі, хочу звернутись до вас персонально. Свого часу я 5 років пропрацював в Міжнародному фонді, який займався проблемами біженців, шукачів притулку та осіб без громадянства в Закарпатті. Зі свого досвіду знаю, що ці люди перебувають в перманентному стресі та на межі депресії. Проживають за межею абсолютної бідності. Вони нічого не знають про своє майбутнє, навіть про завтрашній день. Якщо ви захочете допомогти, просто так, без зайвих пояснень чи критики, хто чим може, хоча б дитині (до речі, у хлопчика гарне українське ім’я - Володимир), в якої не має навіть соски, будь ласка, зв’яжіться з моєю колегою Ларисою Романюк , якій я повністю довіряю і передайте що зможете. В кінці тижня ми плануємо відвідати Пункт тимчасового розміщення іноземців в Перечині, в якому проживає ця молода жінка Асі, і передамо їй ваші подарунки", -повідомив чоловік.

http://zaholovok.com.ua/

++++

В Ужгороді молоду темношкіру жінку з 8-місячним малюком виштовхали з маршрутки та викликали міліцію

Вчора, 27 липня 23-річну жінку з маленькою дитиною просто виштовхали з маршрутного таксі та викликали міліцію. Жінка просто шокована.

Нещасна півгодини пробула в наручниках, при цьому жодну норму закону жінка не порушила.

Про це повідомляє Олег Григорьев у мережі Facebook. Він розповідає, що були взяті коментарі у очевидців події та у правоохоронців.

Як з’ясуваось, жінка прибула до України з Сьєрра-Леоне через складну політичну ситуаціяю на батьківщині. Наразі жінка ще жодного статусу не отримала. Їй доводиться важко, 8-місячний малюк не має навіть соски. Що найцікавіше, хлопичку дали справжнє українське ім’я – Володимир.

Наразі молода матуся з дитиною перебуває у Пункті тимчасового розміщення іноземців в Перечині.

“Ці люди перебувають в перманентному стресі та на межі депресії. Проживають за межею абсолютної бідності. Вони нічого не знають про своє майбутнє, навіть про завтрашній день.”, – відзначає Олег Григорьев.

http://galagov.tv/

admin

Коментарі :


06.08.2015 15:55 Чао

А Балога де? Чому нич не даст дітині з контрабанди.


30.07.2015 22:46 Громадянин

Я так зрозуміла, що ситуація, в якій опинилась жінка сталась не через її колір шкіри чи незнання мови, а через відмови оплатити проїзд у громадському транспорті та агресивну поведінку відносно оточуючих людей....
А про межі бідності, то у такому стані у нас більше як половина громадян країни перебуває!!!


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат