Аферичне тріо:   Балога—Гелетей—Янукович

12.09.2014 18:48 ПОЛІТИКА

Як ми повідомляли, українці рішуче налаштовані винести вперед ногами військове керівництво країни. Керівництво, яке фактично зрадило простих вояків, що потрапили в полон під Іловайськом.

Там ми втратили сотні й сотні хоробрих воїнів, а в той же час Генштаб проігнорував благання про допомогу оточених бійців. Командування на чолі з міністром-балогівцем Гелетеєм показало свою повну некомпетентність.

Народ вимагав справедливої кари для Гелетея. Багатотисячні мітинги під Генштабом могли перерости у штурм, аж поки керівництво країни не зрозуміло, що потрібно проводити кадрові зміни. Президент Порошенко пообіцяв розібратися, а у Верховній Раді була створена тимчасова слідча комісія з розслідування обставин загибелі й захоплення в полон бійців сил АТО. Окрім того, військові прокурори в Дніпропетровську допитують вище керівництво Збройних сил України в ході розслідування саме подій під Іловайськом Донецької області. Генпрокурор Віталій Ярема нагадав, що військові прокурори ведуть розслідування обставин загибелі великої кількості військових у «казані» під Іловайськом. «Чи це були об’єктивні обставини внаслідок російської агресії або це були прорахунки керівництва військових підрозділів», — наголосив Ярема.

Вся Україна знала, що призначення Гелетея міністром оборони було пролобійоване Віктором Балогою. Така собі подяка за відпрацьовані на Порошенка вибори. Як відомо, Гелетей породичався з Балогою. Сам Балога зрозумів, що тонучи, Гелетей може потягнути і його з собою, саме тому родичі домовилися, що Гелетею краще піти з посади, бо компенсовувати свої промахи йому доведеться кров’ю. Вигадали схему, за якою сам Балога робить подання на звільнення з посади Гелетея. Балога у своєму пафосному стилі на своїй сторінці у Facebook написав: «Зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про звільнення від виконання обов’язків міністра оборони Валерія Гелетея. Так, після одруження мого старшого сина наші родини поєднують певні зв’язки. Але для мене на роботі родичів немає і ніколи не було. На роботі ми або працюємо і справляємося з завданнями, або ні», — зазначив він. Балога зазначив, що на міністра оборони «є безліч нарікань як із боку військових і колег по уряду, так і від громадськості». «Особисто я солідарний із людьми і мене, як громадянина, така робота теж не влаштовує. Тому вирішив узяти на себе відповідальність за внесення у ВР проекту постанови про звільнення міністра оборони, хоча преса (скоріше з владних пагорбів) по сьогодні його прихід в уряд приписує мені», — зазначив Балога.

В результаті такої схеми і Балога нібито відмився, і Гелетей піде від війни подалі. Верх блюзнірства. Але і це ще не все. Вже цієї середи відбулося засідання Кабінету Міністрів, на якому розглядалися кандидатури на пости найвищого керівництва Міноборони. Згідно з інформацією співрозмовників газети «Дзеркало тижня», в рамках засідання був затверджений перший заступник міністра оборони. Ним став закарпатець Іван Руснак, який раніше вже обіймав посаду одного з заступників міністра. До нього нібито претензій немає. Однак окрім першого заступника мали призначити ще одного заступника міністра, який відповідає за дуже грошовиті питання: заступника глави Міноборони з питань реалізації надлишкового майна, контролю за землею та міжнародного військового співробітництва. Так от, на цю посаду саме міністром Гелетеєм був запропонований Володимир Омельянчук. Це саме той, який у часи правління скинутого президента Віктора Януковича обіймав посаду керівника апарату Міноборони за колишнього міністра Михайла Єжеля. Тобто балогівці мали намір прилаштувати людину Януковича на хлібне місце в Міноборони.

На щастя, керівництво Кабміну рішуче заблокувало затвердження Омельянчука, заявивши, що «це і є представник тієї злочинної влади, яка системно розкрадала майно Міноборони». Тому тріо Балога—Гелетей—Янукович дістало ляпаса.


КОМЕНТАР

Сергій Ратушняк на своїй сторінці у Facebook різко засудив некомпетентність військового керівництва та керівництва держави у цій війні. Заходи покарання за некомпетентність та зраду повинні бути радикальними.
« — За одну ідею «Стіна», що коштує мільярди, треба розстрілювати.
— За накази йти на танки з пістолетами при переповнених складах треба розстрілювати.
— За дезертирство генерала з усіма підлеглими треба розстрілювати.
— За відсутність єдиного штабу, очільника РНБО і «гарантії» для коридора в Іловайську — розстріл.
— За тримання 500 танків на ХТЗ і 5000 під Артемівськом — розстріл.
— За продаж товарів військового призначення при дефіциті їх на фронті — розстріл.
І тоді почне працювати військова машина України.
Слава Україні!» — написав Сергій Ратушняк.

ТЕГИ : віктор балогаВалерій Гелетей

Коментарі :


17.09.2014 08:14 Снайпер  

Згідний з вами пане на всі 100 %.Напевно вже настав такий час що тільки автомат повинен розставити всі крапки над   І .А ви бачите інший вихід?


12.09.2014 22:18 ужгород

ой як хлопці красиво розводять людей і далі крадуть, крадуть ... строять дачі, мільйони зелених в кишені і то одні ті самі. То нащо було ці революції, щоб простий народ гинув і воював, а вони багатіли ?


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат