«Закарпатське божоле-2017»: Чому фестиваль вина в Ужгороді   стає фестивалем товстосумів?

admin 14.11.2017 17:01 РАТУША

Ярмарки в Ужгороді вже давно відлякують цінами, бо фактично   перетворилися зі свята для людей –   на біржі по зароблянню бабла для міської влади. Ось і днями перед «Закарпатським божоле-2017» в Ужгороді провели аукціон серед підприємців-харчовиків – хто більше дасть

Відкритий аукціон провели через удвічі більшу кількість тих, хто бажав узяти участь, та обмеженою кількістю місць для павільйонів, де продаватиметься їжа.

Перемогли ті, хто запропонував найвищу ціну. П’ятеро підприємців, які запропонували ціну за місця 14,5 тис. грн., 16 тис. грн., 17 тис. грн. та двоє по 20 тис. грн. (за 3 дні роботи на фестивалі) і працюватимуть в Ужгороді під час фестивалю, 17-19 листопада. Кошти вони повинні перерахувати до початку фестивалю на рахунок комунального підприємства «УжФест». Загалом заявки ж подали 10 підприємців з Ужгорода та Ужгородського району, Мукачева та Мукачівського району, Хуста та Львова.

Крім того, працюватимуть і близько 20 павільйонів із сиром, медом та солодощами. Підприємці, які в них торгуватимуть, сплатять на рахунки КП по 3 тис. грн. за три дні роботи.

Нагадаємо, першу бочку молодого закарпатського вина міський голова Богдан Андріїв вже традиційно відкриє на розі вулиць Волошина-Корзо у четвер, 16 листопада. Початок театралізованого дійства – о 19.00.

Офіційне відкриття фестивалю заплановане на суботу, 18 листопада. Хедлайнером «Закарпатського божоле» буде відомий закарпатський гурт Rock-H.

Вхід у винні підвали «Совиного гнізда» на фестиваль – безкоштовний.

Ужгородська міська рада
+++++++++++++++

А тепер про те, що думають про цю "ярмарку бабла" ужгорродці...

Sasha Rabshun поширив допис від Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка і дав свій коментар.

Хочу написати про своє бачення цієї ситуації.
В повідомленні написано про розцінки «за місце» на фестивалі молодого вина.
- 20 павільйонів із сиром, медом та солодощами заплатять по тисячці за день торгівлі (3 тисячі за 3 дня)
- серед шашличників провели аукціон. Перемогли ті, хто запропонував найвищу ціну. П’ятеро підприємців, які запропонували ціну за місця 14,5 тис. грн., 16 тис. грн., 17 тис. грн. та двоє по 20 тис. грн. (за 3 дні роботи на фестивалі)
- скільки платять винороби не написали. Думаю, що багато.
Все це потім виливається в космічні ціни на ярмарках/фестивалях. Як вони думають ті будуть ці гроші відбивати? Звичайно повисять ціни на свою продукцію. Хто буде переплачувати? Покупці.
Оцими захмарними цінами за робоче місце вбивають фестивалі. Вони вже ставлять по 100 грн за літр вина. Його купити нереально. В магазині по 50 грн 0,7 літра дешевше купити. Раніше всі йшли на ці ярмарки і затарювалися. Сиром, медом, вином, сувенірами. А тепер більшість людей просто прогулюється, вип'є стаканчик вина та йде. Оцими цінами по тисячку за місце вони відняли в ужгородців можливість купити щось на ярмарках.
І куди йдуть ці шалені гроші? Чого така ціна? Вони хочуть сказати, що продавці за три дні накрутять світла на насмітять на 150-200 тисяч гривень? Це ж для людей, здається, ці ярмарки. І місто може за свої гроші прибрати та світло оплатити. Чого з цього зробили предмет для заробляння грошей, які ще і невідомо кому в кишеню підуть? А люди тепер вино не можуть купити. Бо 100 гривень то вже занадто. Йому ціна – 60. А 100 вони ставлять, аби ті 20 тисяч за місце віддати. І виходить, що ужгородці мають платити міській владі за те, щоб купити вина. Фактично платний вхід виходить, проти якого ми так протестували.
В мене знайомі раніше торгували на всіх ярмарках різною мєлоччю. Вони обурювалися ще коли 150-200 грн за місце брали. Вже 2-3 роки більше не ходять. Бо не в змозі заробити собі з одного стола стільки, щоб віддати ту тисячку за місце та ще й собі аби було. Вважаю, що дерти такі гроші за місце нема потреби. Бо це виливається в високі ціни, які потім задирають продавці, аби відбити гроші. Ярмарки/фестивалі мають бути для людей, а не для заробляння грошей.

facebook.com

admin

ТЕГИ : #вино #молоде вино #закарпатське вино #закарпатське божоле #фестиваль вина #фестиваль в Ужгороді

Коментарі :


14.11.2017 15:16 Пішта

Вхід безкоштовний, зато вино дороге, аби відбити участь у фестивалі):


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат