Як осоромити державу через власне боягузтво

15.09.2017 22:26 ПОЛІТИКА

Україна осоромлена на весь світ. І все через те, що влада дуже налякана одним політиком — Михайлом Саакашвілі. Щоб зрозуміти, чому так сталося, варто згадати трохи історії.


Михайло Саакашвілі — політик неординарний. Він, однозначно, холерик. Був би інертнішим, то ніколи б не провів «Революцію троянд» у Грузії. А потім пригадайте, що сталося із Грузією, коли Саакашвілі вперше прийшов до влади. До «Революції троянд» країна доживала совковий період Шеварнадзе. Країна потопала в корупції. Колишня партноменклатура, привласнивши всі кошти партвнесків, створила певну касту недоторканних чиновників, під якими були всі сфери суспільного життя та бізнес. Ці чиновники купалися в розкоші, а в той час прості мешканці не мали навіть коштів на харчування. Не було змоги платити за опалення, і в 9-поверхівках люди встановлювали пічки-буржуйки, у яких спалювали все, що горить, щоб зігріватися взимку. Вся інфраструктура Грузії була вбита. Доріг не було. Поліція співпрацювала з бандитами. Процвітав рекет.

Саакашвілі почав робити з Грузії демократичну державу. Почалися масові арешти корупціонерів, була ліквідована стара поліція і створена зовсім нова, почали відроджуватися підприємства, зростали зарплати, робилися дороги, а люди забули, що це таке — стояти в чергах за довідками та дозвільними документами. Чиновники почали працювати на народ.

Однак згодом один грузинський олігарх, який проживав у Британії, заручившись підтримкою Кремля, провів брудну передвиборчу кампанію і привів до влади людей зі свого оточення.

Михайло Саакашвілі прибув до України. Свого часу він проходив службу в прикордонних військах у Мукачеві, здобував у Києві вищу освіту. Полюбив Україну і вивчив українську мову.

Після Майдану Петро Порошенко довірив Саакашвілі очолити ОДА в Одеській області. Тоді Порошенко написав у соцмережах, що Саакашвілі — його давній товариш і до нього повна довіра.

Однак Михайло Саакашвілі мав, напевно, інше розуміння розбудови регіону, ніж воно було у президента. Він почав тиснути на корупціонерів, серед яких було чимало людей із оточення президента. Почався конфлікт, який закінчився відставкою Саакашвілі. Міхо вирішив не мовчати. Час від часу він з’являється на екранах телевізора і «бомбить» усю корумповану верхівку держави. Крім президента, дісталося і Яценюку, і Авакову, і навіть Ляшку. Навколо Саакашвілі починають об’єднуватися однодумці. Створюється Рух нових сил, який набирає популярності серед народу.

І ось нещодавно Петро Порошенко навідується з візитом до Грузії. Влада Грузії обіцяє відновити дружбу з Україною, але в обмін на опального Михайла Саакашвілі, на якого у Грузії спродукували кілька кримінальних справ. Порошенко погодився.

Вже після повернення до України Порошенко підписує наказ про позбавлення Михайла Саакашвілі українського громадянства. Мовляв, коли Саакашвілі заповнював анкету на отримання українського громадянства, то зробив кілька неточностей. Міхо на той час був за кордоном. Прикордонна служба та політологи Порошенка видавали в ефір посил: якщо Саакашвілі спробує повернутися в Україну, то його затримають і видворять із країни.

До честі Саакашвілі, він не злякався. У соцмережах він написав, що всі санкції стосовно нього є звичайним терором проти політичних опонентів. Влада перелякана і має намір знищувати всіх, хто становить для неї загрозу. Ну, і пообіцяв повернутися і навіть назвав точну дату та пункт пропуску, через який буде в’їжджати в Україну.

І ось цей день настав. Перед цим влада вкотре попереджала, що видворить Саакашвілі і навіть екстрадує його до Грузії, де на нього чекають прокурори. Погрози не подіяли. Саакашвілі приїхав до польського міста Пшемишль і сів у потяг, який прямував до Львова. «Укрзалізниця» отримала команду від влади — не пускати потяг в Україну. Навіть поляки здивувалися такому страху української влади.

Саакашвілі пересів на автобус і приїхав до кордону. На одному з КПП, де від самого початку хотів перетинати кордон Саакашвілі, зібралися «тітушки». Ті самі бандити, які били студентів на Майдані. Зараз вони готові були виконувати команду влади і бити прихильників Саакашвілі, які приїхали зустрічати Міхо.

Зрештою, Саакашвілі пішов на інший перехід, а його прихильникам вдалося прорвати блокаду і фактично занести на руках свого політичного кумира в Україну. Все це транслювалося на весь світ. Телеканали смакували цим політичним трилером і констатували: в Україні влада має великий страх перед своїми політичними опонентами.

Наразі українська влада дала команду правоохоронним органам покарати прихильників Саакашвілі, які допомогли йому пройти через кордон. Адже фактично було зірвано сценарій Банкової щодо недопущення Саакашвілі в Україну. Почалися перші арешти. Але Міхо це не лякає. Він починає їздити Україною і зустрічатися з людьми. На що ще може піти Порошенко, важко сказати. У нього тотальний переляк.

Ось як ситуацію навколо Саакашвілі прокоментував закарпатський політик Сергій Ратушняк:

«Нарешті Саакашвілі в Україні. Ті, хто не задоволений цим фактом, згідні і далі згнивати під ахметовими—порошенками—медведчуками—кучмами—пінчуками—фірташами—яценбергами і рабиновичами. Саакашвілі — ЄДИНИЙ бульдозер на українському політичному полі, який може згребти цю політичну кадрову колоду в сміття і буцегарні.

Отже, як потрібно діяти найближчим часом:

1. Самим подати до прокуратури МВС і СБУ заяву про злочин і отримати в суді підписку про невиїзд з України Михайла Саакашвілі. Щоб виключити його екстрадицію від Порошенка до Путіна.

2. Організувати цілодобову масивну охорону Саакашвілі. Бо нинішнє ОЗУ при владі може задіяти проти нього сценарій «Нігоян, Бузина, Шеремета, Сашко Білий тощо аж до «котлів» Іловайська, Дебальцеве». Заявити всьому світу про загрозу його здоров’ю і життю.

3. Всій опозиції, окрім «Батьківщини» (Тимошенко — це Медведчук, Порошенко, Кучма і Путін РАЗОМ узяті, а на місцях злочинці й бариги типу Балог) об’єднатися і оголосити на всенародному віче ПРО:

— ОБ’ЄДНАННЯ ДЕМОКРАТИЧНИХ СИЛ;
— НЕДОВІРУ ПРЕЗИДЕНТУ І ВРУ.

Вимоги про негайну відставку Президента, розпуск Верховної Ради є актуальними як ніколи. Потрібні дострокові вибори Президента і ВРУ».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат