Стартує робота виїзної паліативної бригади "Хоспіс вдома"

admin 23.01.2017 20:29 ПОДІЇ

24 січня 2017 року о 10.00 в Ужгородському міському центрі ПМСД (Ужгород, Грибоєдова, 20 В) стартує робота виїзної паліативної бригади «Хоспіс вдома».


Рішення про створення бригади було прийнято на виконкомі Ужгородської міської ради у вересні 2016 р., а в грудні депутати в бюджеті на 2017 рік затвердили фінансування.

В штаті бригади 9 працівників. Окрім медичних працівників (лікаря, медичних сестер, молодших медичних сестер) в штаті виїзної бригади соціальні працівники, психолог та духівник.

«Хоспіс на дому» - це можливість отримання кваліфікованої допомоги важкохворим пацієнтам та їх близьким у домашніх умовах: комплексу медичних послуг, психологічної підтримки та духовного супроводу.

На базі Центру вже працює пункт безкоштовного короткотермінового прокату медобладнання, яке потребують пацієнти.

В Ужгороді паліативної допомоги, в тому чи іншому обсязі, потребують біля 420 містян, відтак розвиток медико-соціальних послуг - нагальна потреба часу.

Підписано угоди про співпрацю з громадськими організаціями та благодійними фондами.


Довідково:

ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ виїзної бригади паліативної допомоги (хоспіс вдома):

полегшення болю та інших симптомів невиліковної прогресуючої хвороби

психологічна підтримка паліативних пацієнтів та їхніх близьких

духовний супровід паліативних пацієнтів та їхніх близьких з врахуванням їхніх релігійних переконань і потреб

забезпечення максимально можливої якості життя та гідності паліативних пацієнтів

комплексне піклування про пацієнта та його близьке оточення під час хвороби та у випадку пережиття втрати

Паліативна допомога – це підхід, який дозволяє покращити якість життя пацієнтів із невиліковними захворюваннями та членів їхніх родин шляхом запобігання та полегшення страждань невиліковно хворої людини(ВООЗ, 2002). Головною метою паліативної допомоги є підтримка якості життя у його фінальній стадії, максимальне полегшення фізичних та моральних страждань пацієнта та його близьких, а також збереження людської гідності пацієнта наприкінці земного життя.

Паліативний пацієнт – пацієнт з обмеженим прогнозом життя, який страждає на невиліковні прогресуючі захворювання, що не можуть бути вилікувані сучасними методами та засобами і супроводжуються вираженим больовим синдромом, тяжкими розладами життєдіяльності, потребують медичної допомоги, догляду, психологічного супроводу та духовної підтримки.

Паліативні хворі - це пацієнти в термінальних стадіях онкологічних та серцево-судинних захворювань, СНІДу і туберкульозу, з важкими дегенеративними хворобами головного мозку тощо.

В Україні функціонує 7 виїзних служб надання паліативної допомоги вдома для дорослих та дітей.

За офіційними даними Міністерства охорони здоров’я понад півмільйона невиліковно хворих українців потребують сьогодні паліативної допомоги, а ВООЗ називає вчетверо більшу цифру, переконуючи, що підтримки потребують не тільки самі пацієнти, але й і їхні рідні.


http://chas-z.com.ua/

admin

Коментарі :


24.01.2017 21:37 читач

Це в Ужгороді, а в Мукачеві відібрали будівлю жіночої консультації, закрили геронтологічне відділення взагалі на невідому навіть медикам реформу, зі стоматполіклініки зробили стоматвідділення. На поверсі ліквідованого відділення дитячої стоматології розмістилася " велика реформаторка" Мандзич Любов, краще б вона розмістилася на першому поверсі ЦРЛ, можливо це б посприяло усуненню каналізаційного смороду, який роками є у лікарні. Вся вовтузня затіяна навколо стоматполіклініки , наводить на думку, що комусь таки хочеться прибрати до рук цю будівлю.
Але в рот, навіть дуже жадібний, треба класти стільки, скільки влізе, бо інакше можна подавитися.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат