Жителі повинні обирати голів регіонів на виборах, - Вілкул

admin 30.09.2015 10:21 СОЦІО

- За останні півтора року Дніпропетровськ за більшістю показників відкотився на останні місця в Україні. І я ставлю перед собою і нашою командою дуже амбітну, але абсолютно здійсненне завдання: за два роки зробити прорив і знову, як це завжди було у Дніпропетровська, повернути лідируючі позиції. Я ставлю перед собою завдання створити місто з реальними європейськими стандартами, - заявив кандидат у мери Дніпропетровська, народний депутат Олександр Вілкул.
- Також підкреслю, оскільки Дніпропетровськ є столицею регіону, я вважаю, що в рамках децентралізації глава регіону повинен вибиратися самими жителями, - зазначив він.


Вілкул розповів, що його програма передбачає п'ять основних напрямків, які допоможуть повернути Дніпропетровську статус регіону-лідера.
- Перше. Дніпропетровськ повинен стати найбезпечнішим містом в Україні. Ми три роки тому почали створення в місті системи безперервної патрулювання - було закуплено більше ста патрульних джипів Ssang Yong з планшетними комп'ютерами і GPS-навігацією. І ця система вже почала працювати.
Повинна бути створена вся відповідна інфраструктура. Це і камери відеоспостереження, це і електроосвітлення по всьому місту - на всіх вулицях, у всіх парках, скверах, скрізь. Окрема програма безпеки - для шкіл і для дитячих садків. І, звичайно, це створення системи швидкої та якісної медичної допомоги, - підкреслив Вілкул.
Другим напрямком роботи Вілкул зробить повернення Дніпропетровську лідерства в промисловій та науково-технічній сфері:
- І ми це обов'язково зробимо, щоб у людей була робота і була висока зарплата.
Тут мерія і я особисто будемо діяти в декількох напрямках. Перше - це максимально сприятливий інвестиційний клімат - це гарантія збереження всіх інвестицій як для внутрішнього, так і для зовнішнього інвестора. Не може місто і промисловість міста залежати від інтересів однієї рейдерської групи! Для середнього та малого бізнесу - абсолютно прозорі правила гри. Будь-які рішення, які прийматиме міська влада, будуть узгоджуватися з представниками бізнесу.
Також буде реалізовуватися наша програма «Нової індустріалізації», це нові галузі, це підтримка базових галузей - металургії, важкого машинобудування. Плюс комплексна програма з Південмашу, яка не дасть померти нашої ракетно-космічної галузі.
- Третє - нова якість міської влади. Тут дуже гарний приклад Варшави. У формуванні бюджету будуть брати участь самі жителі міста, і все буде розподілятися абсолютно прозоро, за участю громади, - розповів Вілкул.
Четвертим напрямком роботи він бачить підвищення якості послуг ЖКГ і зниження тарифів, у тому числі за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій. Тут Дніпропетровськ використовуватиме досвід Берліна.
- Велика дуже програма в транспортній сфері. Ми добудуємо об'їзну дорогу, яка була заморожена півтора роки тому. Ми добудуємо за п'ять років метрополітен. У мене дуже велика програма по створенню муніципального парку автобусів великої місткості, в яких можна буде давати людям пільги, скасовуються зараз центральною владою, і в яких проїзд буде значно дешевше, - заявив Олександр Вілкул.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат