Біженці в Закарпатті вимагають нові російські школи…

12.07.2014 08:35 ПОЛІТИКА

Якось усе це неправильно. Українська армія на Сході вичищає міста від терористів, а біженців стає більше.

Як поінформували з Закарпатського регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, станом на 8 липня на території Закарпатської області зареєстровано 569 громадян. Усім громадянам, що звернулися до регіонального штабу, надано тимчасове житло, переважно за рахунок благодійних та волонтерських організацій.

Дивно, що біженці не поспішають десь влаштуватися на роботу. За даними обласного центру зайнятості з усього загалу переміщених осіб лише 24 виявили бажання стати на облік до центрів зайнятості, а працевлаштувалися… 2 людей.

І ще. На тимчасовий облік у військовий комісаріат із біженців не став жоден громадянин призовного віку. При цьому наші закарпатські хлопці на Сході віддають свої життя.

Але ще більше обурюють випадки хамського ставлення біженців до закарпатців. Непоодинокими є повідомлення про грубість переселенців, які вважають закарпатців «лохами». А нещодавно преса повідомляла про те, як хулігани з явно «східняцьким» акцентом побили ужгородського художника.

У свою чергу журналіст Віталій Глагола на своїй сторінці у Facebook написав таке: «Про біженців. У Ужгороді їх близько 300. Вже дійшло до того, що приходять в управління освіти міста скандалити з вимогою відкрити в місті нову російськомовну школу, бо в школу № 3 їх дітей вже не приймають через брак місця».

А тепер просто уявіть собі, що хтось із закарпатців опинився на Сході України і вимагає відкрити українську (угорську, словацьку, румунську) школу. Важко…

Закарпатці дійсно щиро готові допомагати біженцям, які втекли до нас від лихої війни. І допомагають. Бо більшість біженців дійсно потребують допомоги. Однак як боротися з тими, хто користується добротою закарпатців? З цього приводу Закарпатська патріотично-виховна організація «Кротон» розповсюдила заяву під адекватним заголовком   «Пусти свиню під стіл…»:

«Дорогі закарпатці!

Через бойові дії в Україні до нашої області приїхали вже майже 600 біженців. Закарпатці завжди були терплячими і толерантними, а також готовими допомогти тим, хто потрапив у біду. Але нам, закарпатцям, прикро, коли хтось використовує нашу доброту.

Останнім часом дедалі більше новин надходить про те, що біженці в Закарпатті поводяться відверто агресивно щодо нашого місцевого населення. Преса повідомляла про побиття біженцями ужгородського художника. Журналісти також повідомляють про вимоги, які ставлять біженці до нашої влади, вимагаючи привілеїв. При цьому, за даними прес-служби Закарпатської ОДА, лише 24 біженці стали на облік у центр зайнятості, тобто шукають роботу.

У той час, коли наші закарпатські хлопці гинуть на чужій війні на Сході України, здорові мужчини зі Сходу байдикують у Закарпатті і поводяться хамськи.

У своїй історії   від 1946 року, коли Закарпаття було незаконно анексоване сталінським СРСР, ми вже пережили масові репресії проти місцевого населення і велике переселення в нашу область людей зі всього СРСР. Але йшов час і рани загоювалися, а переселенці здебільшого асимілювалися і пристосовувалися до наших звичаїв, поведінки та культури. Ми сподіваємося, що і нинішнє переселення в Закарпаття людей зі Сходу України не матиме для нас суттєвого погіршення в соціально-суспільних стосунках. Однак хочемо застерегти переселенців, що закарпатці не будуть терпіти хамства до себе. Ми горді люди і вимагаємо поважного до себе ставлення. Звертаємося до переселенців: приструніть свою ментальність і поважайте людей, які прийняли вас і намагаються допомогти.

Закликаємо також нашу владу більш прискіпливо вивчати інформацію про людей, які оселяються в Закарпатті через бойові дії на Сході України, а також з’ясовувати, чи дійсно регіон, із якого прибувають біженці, є в зоні проведення АТО.

Ми закарпатці і гордимося цим!»

І дійсно, постає питання: чи контролює наша влада біженців? Що це за люди? Звідки вони? Чи не висить за ними кримінал? Які в них наміри?

Коментарі :


14.02.2015 14:38 жуст

пепел он и есть пепел правый сектор не пришол в росию и не собирается там защищать украинцев кстати лидер правого сектора дмитрий ярош из твоих краев и ничего патриот украины ничего плохого правый сектор не говорит и не делает вот так попил


28.07.2014 09:29 гуцулка

Треба всім допомагати але їхні чоловіки хай йдуть захищати свої землі а то моя дитина повина життя віддати щоб   їм було мирне небо.


24.07.2014 15:21 Олена з Дніпропетровска

Не поняла, шо за закиди про правий сектор та Яроша (який доречі з Дніпропетровщини!). Россійскі Гради розстрілюють міста, російскі найманці з російскої зброх убивають наших, українських хлопців. А жителі яких позвали до себе війну, на мою думку - нехай мовчать собі в тряпочку та вчать дітей української мови, якщо хочуть залишить на Закарпатті. А якщо хочуть російскої мови, то нехай їдуть у росію! Там таких шкіл хоч залийся..


24.07.2014 10:25 Пепел Одессы.

Согласен с Вами , пусть идут   окопы   рыть. Вот только на   чьей   стороне   эти   окопы   будут? Если бы   к Вам пришли   Донецкие и бомбили   расстреливали Ваши   города- вы тоже   такой   рассудительный   будете???


24.07.2014 10:22 Пепел Одессы

Не Вы???? А кто тогда уничтожает целые города на востоке   Украины?? Кто   сжёг заживо   людей в   Одессе? С чьей подачи Ваша   любимая Фарион   кричала в Раде   "Хотите   стреляйтесь а   хотите   вешайтесь?" Как по   мне- так   я любил   Украину   именно за её   разнообразие   и свободный   менталитет. А сейчас   мне   стыдно и оторопь   берёт глядя   на   правосеков   и всяких Ярошей.


24.07.2014 10:19 Пепел Одессы

Неблагодарных хамов ставьте   на   место -не   вопрос!! Но они у Вас появились   благодаря   Вашим   бравим   хлопцям   з правого сектору.


23.07.2014 23:38 русин

Цілком згоден з тим, што приймати мож лише жон ай з дітвакамию Хлопи най йдуть окопи рити! Де то видко, аби задарь   годували "кормильцев Украины"


23.07.2014 12:32 Закарпаття

В сьогоднішній ситуації потрібно потерпіти всім, і одній стороні і іншій. Ніхто нікому нічого не виннен, не ми починали війну, не ми виганяли "біженців" із їхніх домівок. Ми стараємось до всіх ставитись доброзичливо, звичайно всюди є неадекватні люди, але думаю якщо менше звертати на них увагу, згодом їм стане не цікаво випендрюватися.


21.07.2014 22:08 Галя

Правильно - бомбить дома и оставлять людей бездомными.
Они тоже не звали приходить к ним.


15.07.2014 22:00 крымчак

Ну вот Вы и получили то,что хотели.Предатели всегда чем то не довольны..


15.07.2014 11:02 шефлера

Не принято во всем цивилизованном мире лезть со своим уставом в чужой монастырь! Огрехи в воспитании...


15.07.2014 00:30 вася

просто люди з окупованих територій мають проходити фільтрацію. от і все.
а ви луганчанка теж потерпіть.


14.07.2014 18:47 Луганчанка

Ну вот, и начали «щiрi помiчники» об*рать «переселенців». Ключевая фраза «Ми горді люди». Согласна, что «понаехали» к Вам всякие… порядочные остались работать на местах, но уж потерпите(((


14.07.2014 12:49 читач

Дрогобицька міська рада вирішила не приймати й не надавати допомогу здоровим чоловікам зі сходу України. Думаю, й Ужгороду варто про це подумати, задля безпеки своїх громадян


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат