Як приготувати антисептик в домашніх умовах за рецептом ВООЗ

12.05.2020 18:24 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Ще кілька років тому дезінфекційні засоби були дешевим, але рідкісним товаром. Їх купували хіба що перукарі, лікарі та незначна кількість звичайних громадян, що приділяли значну увагу власній гігієні. Тепер все змінилось. Невеличка пляшечка антисептика коштує, як велика пляшка вітчизняного коньяку. І кожен з нас вимушений щодня використовувати такі засоби.

Як вберегтись: рецепт Всесвітньої організації охорони здоров'я

Коли ціни на дезінфікуючі засоби полетіли вгору, їх виробництвом зайнялись всі, хто тільки мав лінію по розливу. Звичайно, не обійшлось без шахраїв. Вони почали розливати звичайну воду, додаючи до неї якісь найдешевші згущувачі та барвники.

Аби уникнути цього, а також щоб запобігти використанню неефективних проти COVID-19 речовин, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), розробила та опублікувала на своєму сайті інструкції.

Хороша новина: ви теж можете виготовляти надійні та ефективні дезінфектори, навіть у домашніх умовах. А всі компоненти можна придбати в найближчому господарському магазині, аптеці чи навіть в інтернеті.

Головний інгредієнт

ВООЗ рекомендує знищувати коронавірус за допомогою звичайного етилового спирту, тобто етанолу. На жаль, лікеро-горілчані вироби для цього не підійдуть. Занадто слабка концентрація. Проте можна використовувати будь-який сорт етанолу. Хоч медичний, хоч харчовий. Головна вимога − концентрація не менше 96%.

Чому власне спирт? Все просто. По-перше, він ефективно знищує хвороботворні мікроорганізми. Коронавіруси − в тому числі. По-друге, коштує дешевше, ніж інші речовини, які останнім часом входили до складу антисептиків. По-третє, вміст спирту в розчині легко встановити. Для цього буде достатньо просто вдихнути його аромат. Так ви точно не помилитесь. Не сплутаєте дезінфектор із водою чи якимось іншим розчином.

Інші компоненти

Окрім спирту для приготування антисептика вам знадобиться лишень дві речовини. Це − гліцерин та перекис водню. Останній ВООЗ рекомендує додавати в розчин для того, щоб крім коронавірусу та бактерій можна було ефективно знищувати також мікробні спори. А гліцерин допомагає захистити шкіру рук від подразнення.

Також спеціалісти Всесвітньої організації охорони здоров'я рекомендують підфарбовувати антисептик будь-яким яскравим барвником. Просто задля для того, щоб ви випадково не випили його.

Рецепт

На 10 літрів антисептика потрібно взяти:

  1. Етилового спирту 96% − 8,333 л.
  2. Перекису водню 3% − 0,417 л.
  3. Гліцерину 98% − 145 мл.

Приготування покроково:

  1. В ємність великого об'єму спершу додають етиловий спирт.
  2. Потім заливають перекис водню, відмірюючи потрібний об'єм за допомогою мензурки чи іншої мірної ємності.
  3. Потім, таким самим чином, у розчин додають гліцерин.
  4. Останній крок − долити в ємність звичайну дистильовану воду. За нашим рецептом її потрібно додавати до досягнення загального об'єму в 10 літрів.
  5. Потім ємність закорковують, щоб перемішати розчин шляхом збовтування. Це потрібно зробити якомога швидше, бо антисептичний розчин швидко випаровується.
  6. Одразу після приготування отриманий антисептик потрібно розлити по ємностям, у яких він буде зберігатись.

Ось і все, як бачите − нічого складного чи дорогого.

Етиловий спирт належної якості коштує приблизно 100 гривень. Літр гліцерину обійдеться вам трохи дорожче − біля 120 грн. А перекис водню − вдвічі дешевше, десь біля 50 гривень за літр. Як бачите, вартість літра антисептика вийде теж близько 100 гривень. А за таку саму суму в деяких магазинах можна купити не більше 250 грамів речовини сумнівного походження. Будьте здорові та бережіть себе. Дезінфікувати руки та поверхні якомога частіше.

Джерело - https://spirt-opt.site/

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат