Вибори відбудуться вже через місяць

22.06.2019 14:37 ПОЛІТИКА

Конституційний суд здався. Коли було відкрите засідання Конституційного суду щодо законності указу президента про розпуск парламенту, то судді на публіку корчили з себе жорстких правників і ледь не висміювали як президента Зеленського, який був присутній на цьому засіданні, так і його представника. Складалося враження, що судді КС дійсно будуть принциповими і незалежними.

Однак, що відбувалося на закритих засіданнях — незрозуміло. Почалися якісь дивні візити суддів Конституційного суду до Адміністрації Президента і, зрештою, цього четверга було оголошено, що указ президента про розпуск парламенту є законним, і вибори, відповідно, відбудуться 21 липня. При цьому Конституційний суд не посилався на якісь статті законів, а просто у висновку написав — питання створення коаліції та її ліквідації законодавчо не врегульоване, тому буде так, як хоче народ, а народ хоче виборів.

Насправді такий висновок доволі ризикований, бо, як кажуть експерти, майбутній парламент матиме юридичну причину для визнання його неправочинним. І це так само можна буде зробити через Конституційний суд. Одним словом, депутати, які вкладуть зараз у вибори величезні кошти, можуть уже через короткий час позбутися мандатів.

Кому вигідно, щоб вибори відбулися вже через місяць. У першу чергу для партії самого президента Зеленського і, як не дивно, для партії його опонента — Порошенка.

Цілком очевидно, що Зеленський та його оточення тримають рейтинг лише на популістських витівках: то президент у фонтан скочить, щоб показати, який він «свій в дошку», то Адміністрацію перейменує в Офіс і переїде в колишній музей Леніна. З кожним місяцем люди бачитимуть, що новий президент із командою не роблять у країні жодних радикальних рухів у бік покращення життя громадян, і рейтинг падатиме. Саме тому Зеленському потрібні вибори чимскоріше.

Те саме стосується і Порошенка. Про нього просто будуть забувати і до осені вже навіть не відомо, чи його партія взагалі б пройшла до парламенту.

Кому невигідно те, що вибори відбудуться вже через місяць. Молодим партіям, які просто не матимуть достатньо часу для розкрутки. Це стосується партії «Голос» Вакарчука та партії Гройсмана «Українська стратегія».

Ну і кілька слів про мажоритарні округи. На Закарпатті знаково до парламенту знову захотіли ті, хто вже там протирав штани в останні 5 років. А дехто й більше. Всі нинішні нардепи-дармоїди знову зареєструвалися кандидатами в депутати. Це і всі троє братів Балог, це і Лунченко, Горват та Петьовка. Їм сподобалося в парламенті і вони хочуть ще. Але чи захочуть їх там бачити закарпатці? Адже від їхнього депутатства не було ніякого толку. Вони навіть не змогли об’єднатися в закарпатську групу, щоб солідарно лобіювати інтереси області в Києві. На смітник!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат