Риторична економіка від Андрія Новака: Пане Яценюк, то куди ж, скажіть, поділися всі ці гроші?

admin 17.12.2015 07:43 ПОДІЇ

Андрій Новак, голова Комітету економістів України: "А тепер правда про гарні цифри з (чомусь) усного звіту прем’єр-міністра Арсенія Яценюка у Верховній Раді".


Про «неймовірне» зростання доходів бюджету на 40%, як державного, так і місцевих. Насправді це результат виключно «інфляційного ефекту» за інфляції 42%, тобто реально ще й недобір на 2%. При цьому соцвиплати зросли лише на 13%. Виникає запитання: де гроші з різниці у 27% збільшення бюджету?

Про «небачене» збільшення фінансування армії до 100 млрд грн. Насправді це було зроблено завдяки прямій фінансовій допомозі США на озброєння України розміром 300 млн. дол. Плюс «воєнний збір», який сплачують платники податків.

Про «визначну» реформу в енергетиці та зменшення збитковості Нафтогазу України. Насправді монополісти всі залишились, а зменшення збитковості Нафтогазу здійснене виключно за рахунок зростання тарифів для населення у 4 (!) рази. А механізм субсидій є схемою перерахунку через 5 мільйонів домогосподарств-одержувачів субсидій коштів з бюджету до монополістів – тобто до олігархів, яких прем’єр так «злісно» поборов.

Про «фантастичне» зменшення державного боргу з 73 до 66 млрд дол. Це було зроблено на вимогу МВФ про рестуктуризацію і списання, і самим же МВФ організоване та забезпечене.

Про «зростання» економіки у третьому кварталі на 0,7% «вперше» після 4 років падіння. У третьому кварталі кожного Божого року відбувається невеликий сплеск росту, бо в цей час аграрії продають цьогорічний урожай. А насправді річне падіння ВВП України в 2015 році становитиме десь 8%.

У підсумку постає просте запитання. Якщо доходи бюджету зросли на 40%, а соцвиплати лише на 13%, якщо зменшено державний борг і відповідні боргові платежі з бюджету, якщо золотовалютні резерви НБУ зросли на 7 млрд дол, а загальну фінансову допомогу Україна, за словами Байдена, отримала на 25 млрд дол. – то, пане прем’єр-міністре, де всі ці різниці? Де всі гроші?

http://www.akcent.org.ua/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат