Аналітика

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-19') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (is_analytics = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 0, 20

«Коронна» схема: як ужгородці залишились без реставрованої «Корони» та реконструйованої Театральної

Хто в Ужгороді не знає, де площа Театральна та що таке «Корона»? Чи то мешканець міста, чи то турист одразу спізнається в самому центрі найменшого обласного центру України саме за цими орієнтирами. Однак зовнішній вигляд цих об’єктів за останні роки сильно змінився – комплекс «Корона» накрив будівельний обвіс, а площа Театральна з кожним новим дощем все більше нагадує центр Венеції, а не Ужгорода. Хоча і перша, і друга локації мали бути реконструйовані за кошти підприємців, яким ще шість років тому ужгородська міська влада продала цей історичний об’єкт – відомий ресторан «Корона».  

Співвітчизники відвідали закарпатця, який вже 7 років сидить у єгипетській буцегарні

Аби добитися цього візиту, український журналіст Роман Бочкала разом із народними депутатами України Іриною Сусловою, ужгородцем Робертом Горватом та експертом з питань моніторингу умов утримання у неволі Володимиром Шурдуком прилетіли до єгипетської столиці.

У Закарпатті шахраї виманюють гроші представляючись керівництвом Державної фіскальної служби області

У Закарпатській області активізувались невідомі особи, які телефонують суб’єктам господарювання, представляються начальником та заступниками начальника Головного управління ДФС у Закарпатській області.

Безіменний водоспад на Свалявщині чекає туристів (ВІДЕО)

На Свалявщині, дорогою до гори Стій, на туристів чекає сюрприз – водоспад, проте знайти його можуть лише найдопитливіші.

Координатор проекту «Батарейки, здавайтеся!» Володимир Цигика: У мене вдома зберігається 20 тисяч ба

Наш співрозмовник не може сказати, коли саме він загорівся темою батарейок та сортуванням сміття. Батарейки стали супутніми в сортуванні Володимиром сміття. У 2016 році в себе вдома (Володимир корінний житель Невицького) він відкрив пункт прийому вторинної сировини.

Москаль знову посварився з поліцією

Таке вже було, коли на хабарі взяли мера Чопа Самардака. Керівник облдержадміністрації Геннадій Москаль тоді відкрито виступив проти Управління захисту економіки, яке затримувало мера Чопа. І ось зараз це ж таки УЗЕ затримало на хабарі голову Виноградівської РДА Михайла Русанюка.

Як в Ужгороді відзначатимуть День Прапора та День Незалежності

Заходи з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 27-ї річниці Незалежності України, які відбудуться в Ужгороді.

Тетяна Полтавцева повернулася на роботу у міськраду на законних підставах

Піймана на хабарі чиновниця Ужгородської міськради Тетяна Полтавцева вийшла на роботу, бо прокуратура перекваліфікувала справу.

Зламані мости, на вулицях намул та бруд - наслідки негоди в Рахові (ВІДЕО)

У п'ятницю в Рахові в результаті локальної зливи було підтоплено близько 50 дворогосподарств на шести вулицях. Також зруйновано три малі містки та пошкоджено три автомобілі.

На Ужгородщині 51-річний фермер вирощував коноплі (ВІДЕО)

Плантацію конопель між селами Розівка та Холмок виявили учора поліціянти у місцевого фермера. Крім того на землі, що орендував фермер, виявлено великий склад, де зберігалася та фасувалася конопля.

В Ужгороді розпочався фестиваль "Медовий спас"

Захід проходить коло Совиного гнізда на вулиці Ференца Ракоці та у сквері Героїв Майдану.

Аналітика від Валерія Пекара: Донбас, ласкаво просимо додому

Стратегічна мета Росії, як ми знаємо, полягає не у загарбанні української території, а у знищенні українського державного проекту.

Аналітика: Орбан відкрив карти – як наростатиме конфлікт України та Угорщини

Понад два місяці Віктор Орбан публічно ігнорував українську тему, хоча його команда за цей час розгорнула потужну медійну та дипломатичну кампанію проти освітнього закону – аж до блокування діалогу на рівні Україна-НАТО.

Олексій Кудрін: Росіяни, у новому році ваше життя стрімко піде під укіс

Керівник російського Центру стратегічних розробок Олексій Кудрін попередив росіян про важкі часи у новому році (далі — мовою оригіналу)

Завойовник Закарпаття і кумир "Йоббіка": адмірал Хорті і його Угорщина

(мовою оригіналу) Обострение украино-венгерских отношений заставило многих из нас смотреть на Будапешт с такой же опаской, как и на Москву. Что ж, у современных адептов "великой Венгрии" есть пример для подражания.

Аналітика від "Української правди": Закарпатці – не сепаратисти

В’ячеслав Чорновіл, балотуючись на посаду президента України у 1991 році, запропонував: "Давайте зробимо так, аби полякам в Україні жилося краще, ніж у Польщі, угорцям краще, ніж в Угорщині, а румунам – ніж у Румунії".

Аналітика від Кравчука: Час конфедерації України прийшов

Можливість федералізації України, яка могла відбутися ще у 1991 році, озвучив перший президент України Леонід Кравчук (далі — мовою оригіналу)

Українці не готові до Європи – висновок після року перебування за кордоном

Раніше я думав, що всі біди в нас від продажної та недолугої влади, яка знущається над працьовитими українцями. Але після прожитого року за кордоном я докорінно змінив свою думку.   Зараз я вважаю, які люди – така і країна.

Аналітика:Як зміниться життя, якщо політики виконають усе, що обіцяли до осені

Вересень, що традиційно асоціюється з початком навчального року, також є й першим місяцем нового політичного сезону, що стартує після тривалого літнього затишшя

Аналітика: Слуги народа, або Хто насправді керує коаліційними партіями в Україні

(мовою оригіналу) Понедельник 4 сентября можно назвать началом нового политического сезона в Украине. Именно тогда на первый согласительный после летних каникул соберутся главы парламентских фракций и лидеры комитетов

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат